beruházás

2021.01.21. 13:30

Napelempark épül a miskolci kórházban

Napelempark építése kezdődött meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház központi telephelyén.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A beruházás 174,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással, az Országos Kórházi Főigazgatóság irányításával valósul meg. A tervezett négy ipari teljesítményű napelemrendszert a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház három épületén és a parkoló területén építik ki. A most telepítendő vissz-watt védelmes napelemes rendszerek a Központi Kórház telephely jelenlegi villamosenergia-fogyasztásának közel 6 százalékát fogják biztosítani. Az energiatermelési adatok leolvasására távelérés épül ki. A kivitelezés tervezett befejezése május vége. A beruházás célja az intézmény Központi Kórház telephely jelenlegi villamosenergia-igényeinek megújuló energiával történő részbeni kiváltása és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában