parkolás

2021.01.10. 07:00

„Nagyvonalú” felajánlás a jobbikos frakciótól

Lemondtak éves parkolóbérletükről a miskolci jobbikos képviselők. Jelenleg ingyenes a parkolás.

20200406 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A koronavírus-járvány miatt ingyenessé tették a felszíni, fizető parkolók használatát az országban, így Miskolcon is.

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A koronavírus miatti veszélyhelyzet meghirdetése kapcsán a kormány már az első hullám idején és nemrég is olyan döntést hozott, hogy ingyenesen vehetők igénybe a földfelszíni önkormányzati parkolók.

Bevételkiesésről beszél

Badány Lajos, a miskolci önkormányzat Velünk a Város frakció vezetőhelyettese pénteki sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az intézkedés miatt havonta mintegy 80 millió forint bevételtől esik el a város.

Badány Lajos közölte: a Velünk a Város képviselőcsoport jobbikos frakciócsoportja úgy döntött, hogy az idén nem élnek a képviselői költségtérítésben biztosított jogukkal, és lemondanak az éves parkolóbérletük önkormányzat általi megtérítéséről. Ugyanerre biztatják valamennyi miskolci önkormányzati képviselőt, továbbá kormányzati kárpótlást szorgalmaznak a parkolóbérleteseknek.

(A borítóképen: Nem kell fizetni, a parkolóórákat üzemen kívül helyezték)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában