Ezt írtuk anno 2010-ben

2021.01.04. 07:30

Művészi ünnepvárás

Ugyanaz a téma, de másképp látja mindegyik művész: kiállítás nyílt a szaloncukorról a Miskolci Galériában.

SzalonCukor képz?m?vészeti kiállítás elokeszuletei.

Fotó: Osztie Tibor

Nem akárhogyan igyekezett emlékezetessé tenni a 2010-es karácsonyt a Miskolci Galéria. Tizennyolc képzőművészt kért fel az intézmény, hogy alkosson a tematikus tárlatra, a „hívószó” a szaloncukor volt – foglalta össze a koncepciót december 24-i számában az Észak-Magyarország.

A kiállítótérben tizennyolc festmény látható, egyforma, 70/100-as képméretben. Urbán Tibor, a kiállítás kurátora (és a tárlat egyik alkotója) elégedetten nyilatkozott.

A karácsony, az ünnepvárás adta az apropóját a rendezvénynek, magyarázta. Egyben hiánypótló is a kiállítás, hiszen a Téli Tárlaton kívül máskor nem állítanak ki együtt a miskolci képzőművészek.

Íme a névsor: Borgó, Csabai Renátó, Drozsnyik István, Dunai Beáta, Horváth Kinga, Kavecsánszki Gyula, Laczkó László, Lenkey-Tóth Péter, Lukács Róbert, Máger Ágnes, Pataki János, Pálfalusi Attila, Pál Pető János, Seres László, Szabó Virág, Urbán Tibor, Varsányi Emília és Zombori József.

(A borítóképen: Közös kép is készült a 2010-es tárlatra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában