fejlesztés

2021.01.22. 08:00

Közművesített lett Ózdon az ipari park

Minden igényt kielégítő infrastruktúra várja mostantól a befektetőket az Ózdi Ipari Parkban.

Marosréti Ervin

Forrás: Marosréti Ervin

Befejeződött ugyanis az a fejlesztés, amelynek köszönhetően zöldmezős ipari terület létesült a 25-ös főút mellett, a városból Miskolc irányába kivezető szakasz mentén.

A projekt több mint 370 millió forintból valósult meg, amely kifejezetten előnyös a szállítmányozás szempontjától, közúton ugyanis a bánrévei határátkelő csupán tíz, a megyeszékhely pedig ötvenöt kilométerre található. Az ipari park belső úthálózata most már alkalmas a teherforgalomra is, közvetlen közelében pedig vasúti sín is fut.

Az egyenként négyhektáros ingatlanokon kialakítottak ivóvíz- és szennyvízhálózatot, adottak a 630 kVA-os, valamint 0,4 kV-os villamos vezetékek, a középnyomású gázvezeték pedig területenként külön leágazásokkal rendelkezik. A kiszolgáló út vonalvezetését követi a közvilágítási rendszer is. A műszaki átadás-átvétel megtörtént, így a területek immár használatba vehetők, a befektetési lehetőségek iránt érdeklődőknek Ózd önkormányzatával kell egyeztetniük a lehetséges konstrukciókról.

(A borítóképen: Az Ózdi Ipari Parkban várják a befektetőket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában