Adomány

2020.12.12. 08:00

Tartós élelmiszerekkel segítették a családokat

Több mint nyolcvan miskolci és borsod megyei család részesült az adományokból.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Olvasónk küldte

A Miskolci Nagycsaládosok Egyesületének új közösségi házában adták át a tartós élelmiszereket a múlt hétvégén. A járványhelyzetre való tekintettel arra kérték a családokat, hogy lehetőleg kis létszámban érkezzenek az átadásra. Rendben, zökkenőmenetesen zajlott az átvétel – mondta Bak László, az egyesület elnöke. Az egyesület nem tudna működni önkéntesek nélkül, hiszen mindent maguknak teremtenek meg – hangsúlyozta az elnök. A Réz utcai közösségi házat is önerőből újították föl, a családok közös munkája által szépült meg az épület belseje. Több ezer munkaórát, sok hétvégét töltöttek a rekonstrukcióval, közel harminc család csatlakozott a tagok közül a kezdeményezéshez – mondta Bak László. Az ingatlan egyébként bérlemény, amit a Miskolci Görögkatolikus Egyházmegye bocsájtott rendelkezésükre. Ősszel vették birtokba a felújított házat, de ünnepélyes megnyitóeseményt a pandémia miatt nem tarthattak – tudtuk meg.

Az adományok elosztásánál nemcsak a rászorultságot vették figyelembe, hanem azt is, ki milyen aktívan vett részt ebben az évben az egyesület életében – emelte ki az elnök. A közös programok mellett számos olyan lehetőség volt, amikor a tagok munkájára volt szükség. Országos akciókban is aktív szerepet vállaltak, az egyik nemzetközi áruházlánc miskolci áruházában segítették az élelmiszer-adomány gyűjtését. Az egyesület a tartós élelmiszereket és tisztítószereket több helyről, a Katolikus Karitásztól, a Magyar Élelmiszerbanktól, a Magyar Nemzeti Bank felajánlásából, illetve a Mészáros-cégcsoport jóvoltából kapták. A Miskolci Görögkatolikus Egyházmegyétől pedig a gyerekek kaptak csokimikulásokat. Idén a karácsonyi ünnepség elmarad, hiszen az egészség mindennél fontosabb – vélekedett az elnök. Feldíszítenek majd egy karácsonyfát, és a közösségi média segítségével online köszöntik a tagcsaládokat. Az elnök hozzátette: jövőre lesz 30 éves az egyesület, remélhetőleg ezt már színes programokkal ünnepelhetik.

(A borítóképen: Tartós élelmiszereket tartalmaztak a csomagok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában