Magyar falu program

2020.12.08. 18:00

Szépen tudtak fejlődni ebben az évben

A járás legkisebb települése is szépen tudott fejlődni ebben az évben.

Horváth Imre

Forrás: Olvasónk küldte

A szikszói járás legkisebb lélekszámú települése, Pamlény is sikeresen pályázott a Magyar falu programban, és a közelmúltban egy 25 lóerős kis traktorral gazdagodtak a hozzávaló négy eszközzel, adapterrel együtt. A települést tavaly óta Horváth Tibor vezeti, a polgármester pedig nagy lendülettel vetette magát a munkába. A Magyar falu programba négy pályázatot is beadtak, amelyből a gépbeszerzés bizonyult sikeresnek.

– Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, így Handa Gergely barátomnak is, aki a Borsod Agroker Zrt. képviseletében a pályázat beadásában, a gépbeszerzésben is közreműködött. Nagy segítség lesz ez a traktor a falu területeinek a karban- és tisztán tartásában, de a lakosságot is el tudja majd látni, akár a kertek művelésében is – mondta a polgármester.

A településen minden lehetőséget igyekeznek kihasználni és a pályázatokon is elindulni, ami az anyagi keretükbe belefér. Erősítették a közmunkaprogramot is, amely egyre sikeresebb.

– A Start program keretében virágokat ültettünk, nyolc-tíz félét, ezek egy jó részét sikerült értékesíteni, amit nem, azt pedig kiültettük a településen. A hosszabb idejű közmunkaprogramban a település tisztán tartása, javítgatása valósulhatott meg, de még ebben is lenne feladat. Erre számítunk jövőre is, mert egy ilyen kistelepülésen nagy szerepe van

az emberek megélhetése kapcsán, de amiatt is, hogy a települést tisztán és karban tudjuk tartani – mondta Horváth Tibor.

Mint mondja, polgármestersége első évét kicsit nehezítette, hogy a járványhelyzet miatt kevéssé volt lehetőség

a személyes kapcsolatokra. De sikerült eredményeket elérni a településen. Remélik, hogy a Magyar Falu Programban jövőre is tudnak pályázni, ahogy más kiírásokban is. A polgármester megköszönve mindenki segítségét kellemes karácsonyi ünnepeket és áldott új évet kívánt.

(A borítóképen: A traktort Horváth Tibor (balra) vette át Handa Gergelytől)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában