jótékonyság

2020.12.16. 19:00

Diósgyőr szíve, szurkolói adománygyűjtés

A diósgyőri labdarúgás női szurkolói közössége DVTK utánpótlás játékosoknak segítene.

Berecz Csaba

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Légy te a Diósgyőr szíve! – ez annak a kampánynak a szlogenje, amelyet talán az országban egyedülálló módon női fociszurkolók indítottak, hogy rászoruló utánpótlás labdarúgókon segítsenek. Az ötletgazda Fekete Zsuzsa újságíró, aki hűséges szurkolója a DVTK focicsapatának, és aki mentálhigiénés szakemberként észrevett egy nehezen látható rést.

„Néha csak annyit látunk a focistákból, hogy népszerűek, ha győznek, ünneplik őket, majd a meccs után beülnek egy szép autóba, és elhajtanak. De hosszú az út addig, hogy valaki profi futballistává váljon, és bár kívülről minden szépnek tűnhet, a valóság az, hogy a labdarúgók közül sokan elképzelhetetlenül nehéz körülmények között, súlyos családi terhek közepette nőnek fel” – fogalmazott Fekete Zsuzsa.

Ezt felismerve, a Diósgyőri Női Szurkolói Klub tagjai úgy határoztak, hogy karácsonykor a jószándékú emberek támogatásával segítenek három diósgyőri utánpótlás játékoson, akik édesanya nélkül, illetve sanyarú körülmények között nevelkednek.

„Mindhármuk sorsa és története hátborzongatóan nehéz és tudjuk, igen nagy áldozattal jár, hogy focizhassanak, pedig számukra talán a sport az egyetlen kitörési lehetőség. A fiatalok nem szerepelnek majd arccal, névvel nyilvánosan a kampányban, hiszen gyakran még a környezetük, csapattársaik sem tudják, milyen megterhelő környezetből érkeznek nap, mint nap az edzésre. Ha mélyen önmagunkba nézünk, mi is bevallhatjuk magunknak, hogy nem szívesen visszük ország-világ színe elé a bajainkat, talán még szégyenkezünk is miatta, még akkor is, ha nem tehetünk róla” – tette hozzá az ötletgazda.

A kampány a Diósgyőri Női Szurkolói Klub Facebook-oldalán fut december 21-ig, és található az a bankszámlaszám, amelyre a felajánlásokat fogadják. Minden nap egy-egy kiemelt támogató posztjával biztatják a jószándékú embereket, hogy segítsenek. Az összegyűlt adományokat december 22-én adják át Fogarasi Zoltánnak, a Diósgyőri Utánpótlás Akadémia igazgatójának, aki eljuttatja a három utánpótlás játékosnak az adományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában