Helyi közélet

2020.11.10. 14:30

Valóra vált a vadásziak álma

Immár egy felújított, új könyvtár várja az olvasókat Felsővadászon.

Forrás: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

A helyi önkormányzat a helyiségek kifestésében és a felnőttrész bebútorozásában nyújtott segítséget. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szőnyeget vásárolt, valamint a gyermekkönyvtár berendezését is megcsináltatta.

Fotó: A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

Felsővadászon az elmúlt időszakban könyvtárbusz biztosította az olvasók számára a könyvtári szolgáltatást. A megyei könyvtár kezdeményezte, hogy a településen könyvtár legyen, mely számukra kedvező lehetőségeket tartogat. Tóth Gábor polgármester nyitott volt az elképzelés iránt, így megkezdődhetett a helyi könyvtár felújítása.

Mesefigurákat festettek

Az épület belső helyiségeinek festését a közfoglalkoztatottak bevonásával valósították meg, valamint a felnőttrészlegbe is új bútorok kerültek, így méltó körülmények várják az olvasni vágyókat. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár több mint 660 ezer forintos támogatásával a gyermekkönyvtárba vásároltak bútorokat, valamint szőnyeget. A felújítás során nemcsak Felsővadász Község Önkormányzata, valamint a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár nyújtott segítséget, hanem a helyi óvoda dajkái is, akik különböző mesefigurákat festettek a falra.

Fotó: A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

Az ünnepélyes átadón Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy meg kell mutatni az értékeket, amelyek a könyvekből ismerhetők meg. A fiatalok számára fontos, hogy könyvtárlátogatókká váljanak. Szarvas Beatrix

az olvasás fontosságát emelte ki, valamint azt, hogy büszkék az immár 75. könyvtárátadójukra. Egy kistelepülés életében elengedhetetlen, hogy legyen állandó könyvtára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában