koronavírus

2020.11.02. 13:30

Plusz két nap iskolaszünet Edelényben

Kedden és szerdán biztosan tanítási szünet lesz még a görögkatolikus általános iskolában.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az őszi szünetet követően hétfőn ugyan elindult a tanítás a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolában, azonban keddre és szerdára tanítási szünetet rendeltek el. A hét további rendjéről később tájékoztatnak.

Vasárnap az intézmény közösségi oldalán tájékoztatott a két nap tanítási szünetről Barta József igazgató.

„A hét végén a városunkban, a környező településeken, valamint a megyénkben erőteljesen megnövekedett a COVID-19 fertőzések száma, így intézményünkben is nőtt az érintettség. Egyeztetve intézményünk fenntartójával, illetve meghallgatva Molnár Oszkár polgármester, mint Edelény város operatív munkabizottságának vezetőjének tájékoztatását, 2 nap tanítási szünet lesz, 2020. november 3-án és 4-én (kedd, szerda), a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola székhelyintézményében (erre a tanév rendjében meghatározott 6 tanítás nélküli munkanap kerete biztosítja a lehetőséget). Ez alatt az idő alatt a felügyeletet biztosítani nem tudó szülők gyermekei számára gyermekfelügyeletet, 5 fős csoportokban biztosítunk. Az Oltalom Tagóvoda továbbra is a szokott rendben tart nyitva! Esetleges változásról időben értesítjük a szülőket” – írta az igazgató a tájékoztatóban.

Hétfőn rendes tanítási munkanapot tartottak a megszokott formában, viszont kiemelten kérték a szülőket, hogy az esetleges tüneteket mutató gyermekeket, vagy kontaktban lévő tanulókat ne engedjék iskolába, illetve egyeztessenek a háziorvosukkal.

A két tanítási szünnapon is biztosítják az ingyenesen étkező gyermekek számára az étkezést, a hét további munkarendjéről pedig legkésőbb szerda délig értesítenek mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában