pályázat

2020.11.21. 18:00

Közösséget építettek Bükkszentlászlón

14 stációt és a temető előtti keresztet adtak át nemrégiben Bükkszentlászlón.

Apagyi Beáta

Fotó: Kozma István

Gazdusné Pankucsi Katalin önkormányzati képviselő (Fidesz) elmondta, hogy a Közösség téglái pályázatnak köszönhetően indulhatott el a terület rendezése, szépítése. – Az elnyert összegből tudtuk az alapanyagokat megvásárolni tavaly tavasszal, miután megszületett az ötlet is.

Egy megbeszélés keretén belül az itt élők megszavazhatták, hogy mire fordítanák szívesen a pénzt. Szinte egyöntetű volt a válasz, így kezdődtek meg a munkálatok a temetőhöz vezető út mellett. A pályázatnak elsődleges célja, hogy építse a közösséget, azt hiszem ennek maximálisan sikerült eleget tennünk. Körülbelül 50-60-an vettek részt, ki-ki saját szabadidejének megfelelően.

Támaszt nyújt

– Az út mentén elhelyezett 14 stációt, valamint a templom előtti keresztet idén, szeptember 12-én adtuk át, Pap Ferenc Atya, valamint Barnabás testvér áldásával. Azt követően egy közös ebéddel vendégeltük meg mindazokat, akik aktívan részt vettek a tereprendezésben, a virágok ültetésében. Bár sok időnket áldoztuk rá, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy nagyon örülünk az eredménynek. Megható látni, hogy sokan zarándok­utakat szerveznek a kereszthez – mesélte a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában