településfejlesztés

2020.11.04. 13:30

Izsófalva a fejlődés útján halad

A település fejlesztését, mezőgazdasági programjait a koronavírus-járvány ellenére is folytatni tudták.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Ötvös Béla, a település polgármestere elmondta, hogy többek között lehetőségük volt az év elején három darab új buszvárót vásárolniuk és telepíteniük Izsófalva külterületére. Emellett az önkormányzat telephelyén betonelemekből kerítést építettek, valamint pótolták az eddig hiányzó eltolható kapuszerelvényt, hogy megszüntessék az illetéktelen személyek átjárását a telephelyen. A helyi temető szélén a meredek emelkedő miatt a közlekedés – különösen az idősek számára – nagyon nehéz és balesetveszélyes volt, ezért ezen a szakaszon lépcsőfeljárót alakítottak ki.

– Ami a mezőgazdasági programot illeti, szántóföldünkön a burgonya és egyéb zöldségek ültetését szorgalmaztuk, a terméssel az önkormányzati óvoda konyháját támogattuk. A további három fóliasátornyi zöldség- és uborkatermés egy része szintén a legjobb helyre, az ovi konyhájára került, aminek nagyon örült az élelmezésvezető. A fennmaradt termésből a lakosság is vásárolhatott, illetve egy bizonyos részét a felvásárló cég szállította el. Ami még várható ez év novemberében, az a gyorsan fejlődő császárfacsemeték ültetése, egészen pontosan 760 darabról van szó – avatta be lapunkat a polgármester.

Felújítások

– Szintén november végére készül el az Idősek Napközi Otthona, ahol lehetőség lesz Izsófalva nyugdíjasainak szabadidejüket kellemesen eltölteni; az étkezést is biztosítjuk számukra, ha igényt tartanak rá. Tavalyi pályázat eredményeként valósult meg egy rekortánpálya, ami remélhetőleg ugyanolyan hasznossá fog válni a lakosság számára, mint az a kamerarendszer, aminek műszaki átadása november végén fog megtörténni. Orvosi rendelőnk és annak lépcsője hosszú évek óta lepusztult állapotban volt. Év elején a Magyar falu programra benyújtott pályáztunk sikeres elbírálásban részesült, így annak köszönhetően felújíthattuk azt, valamint a legfontosabb orvosi műszereket is beszerezhettük. A téli időjárás miatt ebben az évben a lépcső és a terasz fölé előtetőt építünk, valamint a balesetveszélyes lépcsőfokokat járhatóvá tesszük – tette hozzá Ötvös Béla.

(A borítóképen: A polgármester bízik benne, hogy sokan fogják használni az új pályát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában