díjmentes

2020.11.24. 19:30

Ingyenes a parkolás éjszaka a föld alatt is

Apagyi Beáta

Fotó: ÁJ

Lakott területen, kereskedelmi célú P+R-en, parkolóházban, parkológarázsban, zárt felszíni és nem zárt felszíni parkolóban a parkolás díjmentes, továbbá az állami tulajdonú cégek közterületi parkolói bárki számára ingyenesen igénybe vehetők este 7 és reggel 7 óra között. Az erről szóló kormányrendelet hétfőn este 7 órakor, az Észak lapzártákhoz közeli időpontban lépett életbe.

Miskolcon a parkolóházak és mélygarázsok mellett az önkormányzati intézmények és a Miskolc Holding tagvállalatainak parkolóit is megnyitják a helyi lakosság előtt este hét és reggel hét óra között.

Olvasóink véleményét kérdeztük.

Géza elmondása szerint talán az ingyenes parkolási lehetőségnek köszönhető, hogy egyre többen közlekednek autóval. „Sokan a vírus szempontjából is biztonságosabbnak ítélik meg a saját gépjárművet, mint a zsúfolt tömegközlekedési eszközöket. A belvárosban egyébként lehetetlen üres parkolóhelyet találni” – mondta Géza.

Éjszakai műszak

Gyula tapasztalatai alapján is nehéz a belvárosban parkolni. Viszont a belvárostól távolodva már megoldható a probléma. Szerinte az autósoknak az a része veszi majd hasznát a legújabb rendelkezésnek, amely éjszakai műszakba jár.

(A borítóképen: Napközben forgalmasabb környéken nehéz parkolóhelyet találni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában