koronavírus

2020.11.19. 09:00

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Az egészségügyi dolgozókon túl, a védekezésben részt vevő orvos- és egészségtudományi hallgatók is térítésmentesen használhatják a közösségi közlekedési eszközöket.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Kozma István

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében országszerte ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül vehetik igénybe valamennyi helyközi és helyi tömegközlekedési eszközt a jogszabály által meghatározott egészségügyi dolgozók, valamint az orvos-, egészségtudományi képzésben résztvevő, a koronavírus-világjárvány elleni védekezésbe bevont hallgatók.

Buszon, villamoson, vonaton

A dolgozóknak a személyazonosságukat igazoló okmányra és a munkáltatójuk által kiállított igazolásra van szükségük, a hallgatóknak pedig ezeken felül egy, a felsőoktatási intézményüktől származó dokumentumra. A formanyomtatvány elérhető a Magyar Közlönyben. Kizárólag ezzel az okmánnyal érvényesíthető a díjmentes utazás.

November 11-étől munkájuk támogatása érdekében korlátlan díjmentes utazásra jogosultak a MÁV-csoport, azaz

a MÁV-START és a Volánbusz járatain. A jogosultak a személyazonosság igazolására alkalmas okmányt és az igazolást kötelesek az ellenőrzés esetén felmutatni. Az utazási kedvezmény a helyjegyre, a gyors­vonati pótjegyre, valamint

a pótjegyre is vonatkozik, illetve a Volánbusz minden helyi és helyközi járatára érvényes. Miskolcon mától kizárólag

a kormányrendeletben található igazolással lehet a jogosultságot igazolni a jegy- és bérlet­ellenőrzés során. Az MVK Zrt. arra hívja föl a figyelmet: az egészségügyi dolgozók mindig tartsák maguknál a felsorolt dokumentumokat.

(A borítóképen: Az igazolást is fel kell mutatni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában