Ezen a napon

2020.11.06. 16:40

Ez történt megyénkben az elmúlt 5 évben november 6-án

Ismét felidézünk néhány hírt az előző évekből. Lássuk, mi történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ezen a napon.

naptár

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

2019.11.06.

A Komlóstetőn, Berekalján, Hámorban, Lillafüreden élők és megfordulók, illetve a Bükkben kirándulók könnyen találhatták magukat szembe egy katonai rajjal, vagy járművel. A fokozott katonai jelenlét és csapatmozgás miatt azonban nem volt ok az aggodalomra, ugyanis az egyenruhások egy háromnapos verseny részeként tartózkodtak a megyeszékhelyen és környékén.

Közel harminc év munkássága

Huszonhét év Tokajért – Szolgálatom története című könyvét mutatta be Májer János a Tokaji Ferenc Gimnáziumban. A teljes cikk itt található.

Mókás településkvíz: harmadik rész

Mennyire ismeri a megyénkbeli településeket? Ide kattintva kitöltheti kvízünket.

2018.11.06.

Nagy érdeklődés előzte meg a Telekom Veszprém kedd esti, mezőkövesdi vendégjátékát.

Az NB I-es férfi kézilabda bajnokság alapszakaszának 9. fordulója keretében a matyóvárosban vendégeskedett a kontinens egyik legjobb csapata. A Mezőkövesdi KC – Telekom Veszprém mérkőzést 19 órakor kezdték a városi sportcsarnokban, ahol női játékvezetői duó (B. Pech Katalin és Vágvölgyi Mária) irányított, ilyenre pedig még nem volt példa az MKC hazai összecsapásain.

2017.11.06.

Másfél év alatt a harmadik forgalmi rendet kell tanulni a közlekedőknek.

2016.11.06.

Somhegyi György: „Ezen nem tudok nevetni, nekem ez inkább kínos”

Minden lehet színészet. Csak ne rutin legyen. Interjú: Somhegyi György színművésszel, a Miskolci Nemzeti Színház társulatának új tagjával.” Az interjút ide kattintva elolvashatja.

2015.11.06.

Hasznos tanácsokkal az elhelyezkedéshez

2015. október 10-én a csáti közösségi ház szolgált helyszínéül egy rendhagyó előadásnak. A rendezvény célja az volt, hogy segítő kezet nyújtson a fiataloknak, akik rövid időn belül a munkaerőpiac szereplőivé válnak.

Az est házigazdája Szabó Katalin volt, aki otthonosan mozog az önéletrajzok és állásinterjúk világában, mivel hosszú éveken át egy brit telekommunikációs cégnél dolgozott vezető trainerként, így hasznos tanácsokkal tudta ellátni az érdeklődőket.

Szó esett az önéletrajz­írásról, arról, hogy mik azok a tipikus hibák, amelyeket a pályázó elkövethet, hogyan épül fel az állásinterjú, mi az, amire az interjúztató figyel, és betekintést nyújtott a multik világába.

És hogy miért volt ez az előadás rendhagyó? Többek között az előadásmódja miatt, hiszen a fiatalok aktív szereplői voltak az este alakulásának, ami interaktív keretek között zajlott, kifejezetten oldott hangulatban.

A részt vevő fiatalok a feltett kérdéseikre nyílt és őszinte válaszokat kaptak.

Mindez annak is köszönhető, hogy Kati maga is „megmászta a szamárlétrát”, ő is átesett a felvételi eljáráson, aztán beosztottként dolgozott, majd kemény munkájának és kitartásának köszönhetően került vezető beosztásba.

Így első kézből nyújt információt az érdeklődőknek.

2015-ben ünnepelte huszadik születésnapját a mezőkeresztesi Szervita Nővérek Gyermekotthon, ez alkalomból Seregély István nyugalmazott egri érsek is ellátogatott az intézménybe, s nagyszabású ünnepséget is tartottak, amelyen műsort adtak az otthon mostani lakói. A rendezvényre eljöttek az egykor itt nevelkedett fiatalok is.

Úgy tanít, hogy komplex módon adja át az ismereteket

A történelem, a földrajz, a művészetek és a honismeret is összefüggenek, érdemes mindegyikkel foglalkozni a tanórákon.

Az Arany János Általános Iskola pedagógusa, Tóth Erika is elismerést kapott 2015-ben Mezőkövesden a honismereti mozgalomban végzett kiemelkedő munkájáért a Honismereti Szövetségtől. A tanárnő mezőnyárádi származású, közel egy évtizede él Mezőkövesden, Bükkábrányban pedig már 24 éve tanít. A teljes cikket ide kattintva elolvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában