Ezen a napon

2020.11.03. 16:30

Ez történt a megyénkben az elmúlt 5 évben november 3-án

Ismét felidézünk néhány hírt az előző évekből. Lássuk, mi történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ezen a napon.

naptár

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

2019.11.03.

Továbbra is jelentős az érdeklődés a babaváró hitelek iránt, az MTI által megkérdezett bankok már több száz milliárd forint államilag támogatott babaváró kölcsönt folyósítottak.

2018.11.03.

Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartotta a letartóztatását annak a férfinak, aki szilveszter éjjel ittas állapotban összevitatkozott szüleivel, majd megölte édesapját.

2017.11.03.

Egy személygépjármű ütött el egy kerékpárost, aki a helyszínen elhunyt.

2017.11.03.

Tragédia Miskolc határában – Házi őrizetben a „halálos kamion” vezetője

Rosszul kapcsolta össze a vontatmányt és gyorsan is hajtott kamionjával. A Miskolci Járásbíróság – az ügyész előzetes letartóztatásra irányuló indítványát elutasítva – egy hónapra házi őrizetét rendelte el annak a férfinak, aki – a gyanúsítás szerint – október 31-én azt a kamiont vezette, amelynek utánfutója elszabadult és egy személygépkocsival frontálisan ütközve három ember halálát okozta. A gyanúsítás szerint a sofőr „kettőnél több ember halálát eredményező közúti balesetet okozott gondatlanul”.

2016.11.03.

Itt a krízisidőszak: elkezdődött a hajléktalan emberek téli ellátása. Van, aki a családi erőszak elől menekül a hajléktalanságba, van, aki épp a börtönből szabadult, és nincs hová mennie, mások állami gondozás után maradnak fedél nélkül. Nem ritka, hogy pszichiátriai betegek találnak „otthonra” a hajléktalanokat ellátó központban, mert számukra nincs intézmény, otthon pedig „nem kellenek”. Ahány ember, annyiféle sors, a közös bennük, hogy átmeneti szállásokra, nappali melegedőkbe vagy éjjeli menedékhelyekre kényszerülnek.

2016.11.03.

Egyre gyakrabban találkozunk vadakkal az élőhelyükön kívül. Több olvasónktól is érkezett jelzés az elmúlt hetekben, hogy őzzel, vaddisznóval, mezei nyúllal, rókával találkoztak az utakon, épphogy elkerülve a balesetet, de utóbbi több elütött példányát is látni lehetett megyénk útjain. Többen arra tippeltek, hogy esetleg az őszi, mezőgazdasági munkák miatt kerül több vad az utakra vagy lakott területre.

2015.11.03.

A terveknek megfelelően túlesett a műtéten Mátyás Zsófi, két hete a rehabilitációja is elkezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában