Ezen a napon

2020.11.02. 16:30

Ez történt a megyénkben az elmúlt 5 évben november 2-án

Ismét felidézünk néhány hírt az előző évekből. Lássuk, mi történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ezen a napon.

naptár

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

2019.11.02.

Mindenszentekkor rengetegen kelnek útra, hogy mécsest gyújtsanak elhunyt szeretteik, hozzátartozóik sírjánál. Emlékezők ezrei látogatták meg pénteken is megyeszerte a temetőket, a többség koszorúval és virágokkal érkezett.

2018.11.02.

A nyitvatartásról szóló miskolci önkormányzati rendelet kivételeket is meghatározott. A város lakóitól olyan bejelentések érkeztek az önkormányzathoz, amelyek az éjszaka is nyitva tartó vendéglátóhelyek kapcsán a vendégek hangoskodását, utcai viselkedését teszik szóvá.

2018.11.02.

Tízezrek keresték fel megyeszerte hozzátartozóik sírját az elmúlt két napban. Idén is rengetegen keltek útra október 31-én és november 1-jén, hogy meglátogassák elhunyt szeretteik, hozzátartozóik sírját, valamint virággal, koszorúval és mécsessel emlékezzenek rájuk. Sokan választották a tömegközlekedést, így a vonatokon és az autóbuszokon is nagyobb tömeg volt az átlagosnál, annak ellenére is, hogy a közlekedési társaságok készültek a nagy rohamra.

2017.11.02.

A Kilián lakótelepen ismeretlen szerrel mérgezik a kutyákat. Négy eb már elpusztult. „Figyelem! Észak- és Dél-Kiliánban több helyen mérget találtak. A szer erős, folyékony állagú, gyors felszívódású. Az azonnali állatorvosi beavatkozás ellenére több kutya is áldozata lett ennek a gonosztettnek. Gyerekesek, kutyások vigyázat!!!”

2017.11.02.

Éjszaka az M3-as közepén hagyta a kivilágítatlan személyautót, amelynek aztán hárman is nekiütköztek. Egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt a Mezőkövesdi Járásbíróság azt a férfit, aki még tavaly augusztusban okozott balesetsorozatot az M3-as autópályán Mezőkövesdnél.

2016.11.02.

Halállal végződött a házaspári perpatvar a Bodrogközben

A családi veszekedések gyakran torkoltak verekedésbe korábban is. Halált okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőügyben tart első tárgyalást szerdán a Miskolci Törvényszék a tiszakarádi H. Gy.-né ellen. A nő és férje 46 éve éltek házasságban. Gyakran összevesztek és a veszekedések verekedésbe is torkoltak olykor: ilyenkor kölcsönösen bántalmazták egymást. A vád­irat szerint a halállal végződő napon – 2015. július 18-án – a délelőtti órákban a férj egy üveg vörösbort vásárolt Tiszakarádon egy boltban. Az italt feleségével a délutáni órákban elfogyasztották, ám eközben újra csak szóváltásba keveredtek. Az asszony a vita hevében a férjét több alkalommal – fején és hátán is – ököllel megütötte, majd a mellkasára térdelt. A néhány percen át tartó verekedés után az asszony átment a másik szobába, ekkor a férje még az ágyon volt. Pár órával később a nő bement a férje szobájába, hogy vacsorázni hívja, ekkor látta, hogy a férfi a földön, az ágy előtt fekszik és körülötte véres a padló. A nő átszaladt a szomszédba segítségért. Mentőt hívtak, ám kiérkezésükkor a férfi már halott volt.

2015.11.02.

Gyilkolt, majd korábbi főbérlőjére és feleségére támadt.Az év elején nagy vihart kavart kettős bűncselekmény tárgyalását kezdi meg a héten a Miskolci Törvényszék. Az emberölés miatt a büntetőbíróság elé álló férfi idén januárban Miskolcon, az Avasalján bemászott korábbi ismerőse családi házának udvarára, hogy tőle pénzt, illetve más értékeket szerezzen. A támadó felmászott a ház tetejére, majd a bejárat elé ugrott le, ám ott szembetalálta magát a házigazdával. Ekkor késsel szó nélkül többször mellkason szúrta a meglepett idősebb embert, aki összeesett. A betörő a házban kutatni kezdett: de csak néhány doboz cigarettát, öngyújtót, készpénzt és egy mobiltelefont vett magához. Amikor a megszurkált magához tért, a támadó kétszer ismét megszúrta, majd elmenekült a helyszínről. A sértett a helyszínen meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában