felújított úttest

2020.11.26. 12:00

Elkészült a Sályi út Bükkábrányban

A következő évek csatornázása nem érintené a most felújított úttestet.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Októberben megújult a Sályi út Bükkábrányban, a Magyar Közút NZrt. kezelésében lévő belterületi útszakaszon kívül a külterületen vezető út egy részét is felújították. Bíznak benne, hogy a következő években a Sályba vezető utat egészen a községig rendbe teszik.

Több egyeztetés

Szalai Szabolcs, Bükkábrány polgármestere az Eleven TV-nek elmondta, most két kilométernyi közút kapott új aszfaltréteget, illetve rendezték a padkát is. Több egyeztetés is megelőzte az útfelújítást a tervezőkkel, kivitelezőkkel, hiszen a település több környékbeli községgel együtt szennyvízberuházást tervez. A csatornázási munkák azonban még nem kezdődtek el, s kérdéses volt, érdemes-e hamarabb felújítani az utat, mint ahogyan befejeződnek a csatornázási munkák. A tervek szerint azonban a csatornát a padka és a vízelvezető árok között építenék, az aszfaltozott utat legfeljebb csak kismértékben érintené a beruházás.

Szalai Szabolcs arról is beszámolt, járdák építését is tervezik. Egy régóta várt járdaszakasz – a Béke és a Sályi utak között – megépítésével azonban mindenképpen meg kell várni a csatornázást, mert a munkák komolyan érintenék, hiszen az úttest és a kerítések között fut majd a közmű nyomvonala. Az önkormányzat az elmúlt időszakban kimérette a járdák területét, és tulajdonba is vette.

(A borítóképen: Két kilométernyi közút kapott új aszfaltréteget)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában