együttműködési megállapodás

2020.11.25. 19:30

Az energia szolgálatába áll az anyagtudomány

Apagyi Beáta

Fotó: Ádám János

A Miskolci Egyetem és az Energiatudományi Kutatóközpont együttműködési megállapodást írt alá, amely kiterjed az oktatásra és kutatásra egyaránt.

– Azt gondoljuk, hogy ha megtaláljuk a szakmai kapcsolódásokat egy adott szervezettel, attól mindkét fél versenyképesebbé válik. Az Energiatudományi Kutatóközponttal elsősorban az anyagtudományi területen fogunk együttműködni, de valószínűleg a jövőben kiterjedhet más tudományágak irányába is a közös munka – mondta Horváth Zita.

– Akár nukleáris, akár megújuló energiáról beszélünk, nagyon hamar eljutunk a fejlesztések során oda, hogy valamilyen anyagtudományi problémával állunk szemben – magyarázta Horváth Ákos, az Energiatudományi Kutatóközpont főigazgatója.

Ideális partner

– Ennek köszönhetően ezen a területen kell megtalálni az ideális partnereket, a Miskolci Egyetem pedig több szempontból is annak bizonyult. A kutatóközpontban lehetőségük lesz hallgatókkal is foglalkozni, akár duális képzés vagy gyakorlati oktatás során. Bár a kutatóközpont budapesti székhelyű, bízunk abban, hogy a távolság nem okozhat fennakadást – tette hozzá.

(A borítóképen: Horváth Ákos és Horváth Zita írta alá az egyezményt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában