áradás

2020.10.17. 09:26

Újabb települést zárt el a víz

Az éjszaka és a hajnali órákban tovább nőtt a Hernád áradása miatt lezárt szakaszok és elzárt települések száma, tájékoztatta portálunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Forrás: ÉM

A Hernád áradása miatt le kellett zárni a Kiskinizs és Hernádkércs közötti összekötőút egy szakaszát. Sajnos Kiskinizs is víz alatt van, amelyet a folyó egyelőre így elzárt a külvilágtól. Hernádszentandrásnál sem változott a helyzet szombat reggelre, ezért Pere, Ináncs és Encs felől sem lehet bejutni a településre.

Továbbra is érvényben van a Novajidrány és a Vizsoly közötti útzár, itt Encs vagy Gönc felé kerülhetnek az autósok.

Szombat kora reggel ráadásul a Sajólád és Bőcs közötti mellékúton is teljes útzárat kellett bevezetni, szintén a Hernád magas vízállása miatt.

A Halmaj és Abaújszántó összekötő utat Hernádkércs határában a folyó áradása miatt ugyancsak nem használhatják az autósok. Kerülni a Szikszó – Onga – Megyaszó útvonalon lehet.

A Sajó áradása miatt továbbra is le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a közelben, a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el. Sajóvelezdre csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni.

Nem járható a 26-os főútról a Sajókazára vezető összekötő út sem, ott Múcsony felé kell kerülnie a közlekedőknek. A közelben a Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda jelenleg is csak egy földúton lehet bejutni.

Ugyancsak le van zárva a Muhi és Köröm közötti út. Az áradás miatt a komp sem közlekedik az elmúlt napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában