családi nap

2020.10.27. 12:00

Próbára tették fantáziájukat

A családi programra a rajzolni szerető kicsiket és nagyokat vártak.

Fotó: Kozma István

Szabadjára engedhette fantáziáját az, aki a kreatív családi napot választotta programként október 23-án, azaz az elmúlt pénteken a Miskolci Galéria Rákóczi-házában. Őszi illusztrációk volt a csaknem egész napos rendezvény témája, amely a galéria I. Budapesti Illusztrációs Fesztivál válogatott anyaga című kiállításához kapcsolódott. A családi programra nemcsak gyerekeket, hanem a rajzolni szerető kicsiket és nagyokat is egyaránt várták. Az egész napos program valójában egyfajta kedvcsináló volt az illusztrációs tárlat megtekintéséhez, a programhoz a nap során bármikor, bárki csatlakozhatott, aki éppen arra járt. A foglalkozás lényege pedig az volt, hogy az arra vállalkozók a kiállításban található alkotások között sétálva kiválaszthatták a nekik legjobban tetsző képet, és ha „ihletet kaptak”, le is rajzolhatták, hogyan képzelik el ők maguk egy-egy mese vagy regény illusztrációját.

Jutalmazzák a nyerteseket

A szervezők előzetesen azt ígérték, hogy az elkészült rajzokat digitalizálják, és egy későbbi időpontban közönségszavazásra bocsátják, a nyerteseket pedig jutalmazzák.

(A borítóképen: Ceruzát ragadtak kicsik és nagyok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában