A hét legjobb képei

2020.10.03. 12:00

Pálinkaverseny, a kávé világnapja, sérült őzike mentése – a 40. hét legjobb képei

Heti összefoglaló a hét legérdekesebb fotóival. Nézze meg Ön is!

Kardos Katalin

Miskolc adott otthont a Pálinka Nemzeti Tanács országos pálinkaversenyének

Egy sebesült őzsutát találtak Sajókeresztúron az Észak-Magyarország olvasói, szeptember 26-án, az út szélén, és sikerült befogniuk a sérülése ellenére is eleven állatot, majd kisebb nehézségek árán hazavitték, mert tudták, ha magára hagyják, akkor a biztos halál vár rá. Későbbi elhelyezéséhez kérték a segítségünket. Mindenkinek köszönjük a megosztást, mert ennek eredményeként megtörtént a csoda. A Borsod Online közösségi oldalára üzenet érkezett Perkátáról, Fejér megyéből. Az Őzikert nevet viselő családi vadaspark tulajdonosai, Papp Péter és felesége, Pappné Szebellédi Tünde jelezték, hogy szeretnék saját, szintén mentett őzbakjuk, Csacsi mellé örökbefogadni az időközben Bambi névre keresztelt őzsutát.

Miskolc adott otthont a legrangosabb szakmai megmérettetésnek, az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenynek. A Pálinka Nemzeti Tanács idén hetedik alkalommal szervezte meg az országos versenyt. A minősítésre több mint 400 tétel érkezett, melyet 32 pálinkaszakértő értékel.

Szeptember 29-én ünnepeltük a kávé világnapját. A nyolcvanas évek Japánjából indult el a kezdeményezés, 2009-től már világszerte számon tartják a feketeleves napját. Miskolcon az Avasi Közösségi Kávézóban is megünnepelték az eseményt.

Kazincbarcikán is sikert aratott az Észak-Magyarország-állásbörze. Mutatjuk a hét legérdekesebb eseményeit megörökítő képeket!

Kapcsolódó cikkeink:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában