díjátadó

2020.10.08. 19:30

Országos elismerést kaptak a putnoki védőnők

A legjobb kollektívának járó díjat vehették át a Budapesten megtartott egyesületi közgyűlésen.

Marosréti Ervin

Forrás: Olvasónk

Rangos elismerésben részesültek a putnoki védőnők. A Magyar Védőnők Egyesülete által korábban meghirdetett felhívás után a gömöri településen dolgozók érdemelték ki a legjobb kollektíva díjat, amit ezúttal a szervezet országos közgyűlésén vehettek át a putnokiak.

Nem tudtak róla

– Még azt sem tudtuk, hogy jelöltek vagyunk, így természetesen nagyon meglepett, ugyanakkor rendkívül jólesett az elismerés – mondta kérdésünkre Szegedi Krisztina védőnő. – Amikor megkaptuk az értesítést, akkor kezdtük el kideríteni, hogy ki jelölhette a mi közösségünket. Aztán kiderült, hogy polgármester úr, jegyző asszony és az intézményvezetőnk gondolt ránk. A Magyar Védőnők Egyesülete több kategóriában szokott díjakat adni, amelyet mindig a közös, nyári rendezvényhez köt. Ezúttal viszont a koronavírus-járvány miatt a közgyűlésen vehettük át az elismerő oklevelet és a nyakéket. Természetesen nagyon boldogok vagyunk, és annak is örülünk, hogy a jelölésnél nem emeltek ki közülünk senkit, hanem az egész védőnői közösségre gondoltak.

Valóban összetartanak

Jelenleg a putnoki körzeteket és a városhoz kapcsolódó nyolc települést öt védőnő látja el, a hatodik ugyanis kismama. Császár-Tímár Andrea, Horváth-Szemere Esztella, Kovácsné Barta Anita, Novák Melinda, Szegedi Krisztina és Varga Esztella valóban összetartó, fiatal közösséget alkot. A mostani, országosan elnyert díj pedig újabb motivációt jelent a putnoki védőnők számára. Szegedi Krisztina megjegyezte: eddig is sokat dolgoztak a saját területükön, a most megkapott elismerés ugyanakkor arra ösztönzi őket, hogy még többet tegyenek a városért, a környező falvakért.

– A kitüntetésben részesülő védőnők sokat tesznek a védőnői hivatás társadalmi és szakmai megítélésének javításáért – mondta Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke. – Nem titkolt szándékunk a díjjal az sem, hogy megismertessük a lakossággal a Magyar Örökség Díjas, Hungarikumként jegyzett szolgálat védőnőinek mindennapjait, azt, hogy a védőnői gondozás azonnali és közvetlen hatással van a családok életére, mely egy folyamatos és személyre szabott tevékenység. Szeretnénk felhívni a figyelmet a Védőnői Szolgálat értékeire, és nagy öröm lenne számunkra, ha minél több fiatal nő választaná ezt a szép hivatást.

(A borítóképen: A putnoki lett a legjobb védőnői közösség)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában