A hét legjobb képei

2020.10.10. 12:00

Október 6-ai megemlékezések és sport győzelmek – a 41. hét legjobb képei

Heti összefoglaló a hét legérdekesebb fotóival. Nézze meg Ön is!

Kardos Katalin

Aluinvent-DVTK vs. VBW CEKK Cegléd kosármeccs

Ünnepélyes megemlékezést tartottak az aradi vértanúk kivégzésének 171. évfordulójának alkalmából. Greutter István, az Aradon kivégzett Knezich Károly honvéd vezérőrnagy ükunokája, a hősökre emlékezve tartotta meg ünnepi beszédét, a Batthyány-emléktáblánál Miskolc vezetői és sok megemlékező jelent meg.

Az első hazai meccsét is megnyerte az Aluinvent-DVTK, ha nem is könnyen. A női kosárlabda NB I. 2. fordulója keretében szerda este a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK együttese a VBW CEKK Cegléd gárdáját fogadta. Hét hónap és hat nap után játszott ismét hazai tétmérkőzést a piros-fehér csapat, mivel a koronavírus miatt, az előző idény március elején félbeszakadt. A hosszú szünet után a diósgyőri drukkerek nem túl nagy létszámban tértek vissza – az új „divat” szerint szájmaszkban – a lelátóra.

Tuják ültetésével zárult a „Töltsük újra a természetet!” elnevezésű óvodai program. Tavaly októberben indította útjára a cég a kezdeményezést a HUMUSZ Szövetséggel és tagszervezeteivel együttműködve Kelet-Magyarország öt városában, köztük Miskolcon. A különleges program során a Szent Miklós Görögkatolikus Óvodába járó 154 gyermek és 37 dolgozó ismerte meg a komposztláda működését, közvetlenül pedig hatvan gyermek tapasztalati úton szerezhetett ismeretet a természet megújító, újrateremtő erejéről.

Elkészült a 75 milliomodik önindító a SEGA cégcsoport miskolci gyárában. „A kormány célja, hogy a magyar gazdaság sikeresen alkalmazkodjon a negyedik ipari forradalom, az Ipar 4.0 által teremtett új kihívásokhoz” – fogalmazott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Miskolcon, az autóipari beszállítócég, a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft., (SEGA) gyárában, miután a gyártósoron elkészült a 75 milliomodik gépjármű-önindító.

A Magyar Súlyemelő Szövetség rendezésében, valamint az Abaújszántói VSE szervezésében szombaton és vasárnap bonyolították le az abaúji település Ilosvai Selymes Péter Általános Iskolája tornatermében az idei U15-ös és az U17-es országos bajnokságot. Az eseményen 85 korosztályos versenyző lépett dobogóra. Mutatjuk a győzteseket.

Tekintse át Ön is velünk a hét legérdekesebb eseményit!

 

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában