vízátfolyások

2020.10.14. 13:00

Több utat is lezártak az esőzés és áradás miatt megyénkben!

Árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni a Hernádon és a Sajón a sok eső miatt kedden – tudtuk meg az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól.

Horváth Imre

Fotó: Tóth Balázs

FRISSÍTÉS!

10.15. (csütörtök)

A Sajó áradás miatt le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a közelben, a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el, Sajóvelezdre jelenleg csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni.

A közelben a Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda jelenleg csak egy földúton lehet bejutni. Hasonló okok miatt nem járható a 26-os főútról Sajókazára vezető sem. Ott Múcsony felé kell kerülni.

Árad a Hernád is, ami a Novajidrány és Vizsoly közötti utat árasztotta el, ezért azon lehetetlenné vált közlekedni. Encs vagy Gönc felé kerülhetnek a közlekedők.


10.14. (szerda)

További útlezárásokról tájékoztatott bennünket Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

A 2527-es jelű Vadna-Sajóvelezd összekötő utat le kellett zárni a Sajó áradása miatt a 26-os főút és Sajóvelezd között, egy 4 kilométeres szakaszon. A forgalmat a Putnok-Bánréve-Ózd-Királd útvonalra terelik.

A 2603-as jelű Sajókaza-Aggtelek-Szin összekötő út szintén zárva van a Sajó áradása miatt a 26-os főút és Sajókaza között. A forgalom Szuhakálló felé mehet.

A 3-as főút szakasza továbbra is részlegesen le van zárva Bükkábrány és Vatta között vízátfolyás miatt. A 3.5 t alatti járműveket az M3-as és M30-as autópályák felé terelik el.

A 2523-as jelű Putnok-Borsodbóta összekötő reggel óta van lezárva a Sajó áradása miatt Putnok és Sajóvelezd között. Az autósok Vadna felé kerülhetnek.

Tájékoztatása szerint kedden eleinte a Bódva és a Hernád vízgyűjtőjén volt a legerősebb az esőzés, majd a déli órákra ott kissé mérséklődött, és inkább a Bükk és a Mátra, valamint a Sajó szlovákiai vízgyűjtője fölé helyeződött az intenzívebb eső.

A sajópüspöki mértékadó vízmérce kedd délután két órakor 210 centiméteres áradó jellegű vízállást mutatott, ezért a Bánréve-Felsőzsolca és a Miskolc-Sajópüspöki árvízvédelmi szakasz teljes hosszára első fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Ugyancsak első fokú a készültség a Hernád Hernádnémeti-hernádszurdoki és a Hidasnémeti-bőcsi árvízvédelmi szakaszán.

„A Sajó áradása miatt a 2523-as jelű Putnok-Borsodbóta összekötő utat le kellett zárnunk Putnok és Sajóvelezd között egy közel 1,5 kilométeres szakaszon. Kerülni Vadna felé lehet. Továbbá a Sajó magas vízállása miatt a Muhi és Köröm közötti komp sem üzemel. A 2603-as jelű utat a 26-os főút és Sajókaza között a Sajó áradása miatt szerdán délután szintén lezártuk.” – tájékoztatta az Észak-Magyarországot Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

A heves esőzések nyomán más szakaszokon is előfordulhatnak kisebb-nagyobb vízátfolyások, ezért mindenképpen arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek és utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, korlátozásokról az www.utinform.hu oldalon vagy diszpécsereiknél.

Olvasóink közben arról tájékoztattak, hogy Bükkábrány és Vatta között vízátfolyás okoz problémát, ami miatt csak lépésben lehet haladni, a Közút szakemberei a helyszínen vannak.

A 3-as főút Bükkábrány és Vatta közötti szakaszát részlegesen le kellett zárnia a közútkezelőnek vízátfolyás miatt. A 3.5 tonna alatti járműveket az M3-as és M30-as autópályák felé terelik.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában