nyelvtanulás

2020.10.30. 11:00

Már a bölcsődében angol nyelven tanulnak

Nagy gondot fordítanak Bükkaranyoson a gyermekek magas színvonalú oktatására, nevelésére – mondta Nagy Lajos polgármester.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: OK

Az általános iskolában a Stanford Egyetemen kifejlesztett Komplex Instrukciós Programot, az óvodában a környezeti nevelésre épülő pedagógiai módszert, a most nyíló bölcsődében pedig a jelenleg elérhető egyik leginnovatívabb angol tanítási kurzust biztosítják a gyermekeknek a jövőben.

Egy pénzügyminisztériumi pályázat segítségével az orvosi rendelők melletti szolgálati lakás átalakításával egy 12 férőhelyes, új bölcsődét hoztak létre – tájékoztatott a polgármester. A munkálatok során kívül-belül megújult az épület és az előtte található tér is, valamint az udvarban kapott helyet a speciálisan bölcsődéskorú gyermekek számára gyártott játszótér. Néhány héten belül megnyitja kapuit az új intézmény, ahol szívesen fogadnak más településről érkezőket is – tette hozzá a polgármester.

Akár három hónaposan is

A világ 36 országában oktatnak gyermekeket a „Helen Doron-módszerrel”, amely ezentúl a bükkaranyosi bölcsődében is elérhető lesz – mondta Kota Marianna angoltanár, oktatóközpont-vezető. Magyarországon évek óta ismert a program. Lényege, hogy akár 3 hónapos kortól is lehet a gyermekeket támogató közegben kitenni az angol nyelv hatásainak – fogalmazott a tanárnő. Hétéves korig akár hét anyanyelv elsajátítására is alkalmas az agy. Ha napi szinten hallgat angol mondatokat a kicsi, akkor természetes nyelvelsajátítási folyamatról beszélünk, pont úgy, mintha egy családtagja idegen anyanyelvű lenne. A településsel már négy éve együttműködik a nyelviskola a korai nyelvoktatás területén, ezért a polgármester megkeresésére szívesen mondtak igent – mondta az oktató.

A környezettudatos nevelés elemeként egy új oktató-játszópark is épül Bükk­aranyoson, hogy gyermekeik megismerjék a helyi természeti értékeket – hangsúlyozta Nagy Lajos polgármester. A pályázaton nyert összegből olyan játszópark készül, melynek elemei bemutatják a térségben élő védett állatvilágot. A park szervesen kapcsolódik a patakmeder felújítás során létrehozott ökotóhoz, tudtuk meg.

(A borítóképen: Játszótér a kicsiknek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában