Digitális Közösségi Alkotóműhely

2020.10.10. 14:30

Eredményorientált és élményalapú oktatás

A szerencsi Digitális Közösségi Alkotóműhelyben minden diák megtalálja azt a szakterületet, ahol sikeresen teljesíthet.

Novák Krisztina

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A napokban adták át „A Szakképzési Intézményrendszer Fejlesztése a Szerencsi Szakképzési Centrumban” elnevezésű projekt keretében megvalósult Digitális Közösségi Alkotóműhelyt a Szerencsi Szakképzési Centrum Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskolában.

Magas színvonalon

A rendezvény megnyitóján Rubi Zsoltné, a Szerencsi Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, a tapasztalatok azt mutatják, azok a diákok válnak jóval nagyobb eséllyel az iskolai rendszert elhagyókká, akiknek nincsenek iskolai sikereik, ezért nem tudnak kötődni az intézményhez és az iskolai élethez.

Ez a projekt lehetőséget biztosít arra, hogy az oktatók magas színvonalú munkájával a tanulók közötti tudásbeli különbséget csökkentsék és a tanulásban elmaradt diákokat felzárkóztassák, a „Minden tanuló tehetséges” elv alapján.

– A Digitális Közösségi Alkotóműhely egy olyan tér a helyi és térségi oktatásban, amellyel projektszemléletű, eredményorientált, élményalapú oktatást tudunk nyújtani minden diák számára – hangsúlyozta a kancellár.

Számos terület

A 150 négyzetméter nagyságú területen az elektronika, a robotika, a 3D-nyomtatás, a lézervágás, a CNC-anyagmegmunkálás, a famegmunkálás és a textilmegmunkálás gépei találhatók, a tervező számítógépekkel és szélessávú internetkapcsolattal.

– Édesapám pedagógusként mindig nagy hangsúlyt fektetett az oktatásra, és sokat beszélgettünk arról, milyen hatalmas mértékben helytállt a magyar oktatás, milyen szépen teljesítettek a pedagógusok és a tanulók a digitális térben, egy olyan helyzetben, amely az egész világ számára új volt – emelte ki ünnepi beszédében Koncz Zsófia országgyűlésiképviselő-jelölt. – Ezt a digitalizációs és infokommunikációs fejlesztést pedig mindenképpen folytatni kell, amelynek egyik mérföldköve a Digitális Közösségi Alkotóműhely átadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában