álláspont

2020.09.23. 20:30

Schiffer: Bíró László zsigerből rasszista

Az Országgyűlésben is téma volt a baloldal jobbikos jelöltjének ügye – Orbán Viktor beszélt róla.

Budapest, 2020. január 29. Magyar Zoltán jobbikos országgyûlési képviselõ (j) és Bíró László, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselõje sajtótájékoztatót tart a tokaji borokkal kapcsolatban Budapesten, a Legfõbb Ügyészség épülete elõtt 2020. január 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt a liberális baloldal Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú egyéni választókerületében az időközi választáson indított jobbikos országgyűlésiképviselő-jelölt, Bíró László ügyei kapcsán az Országgyűlésben. Azonnali kérdésekre reagálva a kormányfő azt mondta:

„A baloldal jobbikos jelöltje 2014 és 2016 között egy szociális szövetkezetet vezetett, és 50 millió forintos támogatást kapott azért, hogy munkahelyeket teremtsen. A céget végül bedöntötték, a varrónők munkabérét ki sem fizették, futhattak a bérük után. Ennek kell véget vetni Borsodban.”

Az Észak-Magyarország is többször foglalkozott azzal, hogy Bíró Lászlóval kapcsolatosan folyamatosan kritikák fogalmazódnak meg. Tamás Gáspár Miklós politikus-filozófus otthon maradásra szólította fel a szerencsi ellenzéki szavazókat. Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Somogyi Zoltán, a Political Capital alapítója, valamint Szél Bernadett, az LMP egykori társelnöke is elhatárolódott már. Gerő András, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója az Origónak hangsúlyozta: a baloldalnak addig kellene felmondania a rasszista Jobbikkal való együttműködést, amíg nem késő. De szerinte ezeket a pártokat nem az elvek, hanem a kormány iránti gyűlölet köti össze. Gerő András is elítélte, hogy a baloldali pártok az antiszemita kijelentésekről elhíresült Bírót támogatják. Schiffer András, az LMP egykori alapítója hangsúlyozta: ez a „derék” Bíró, azokat a félreérthetetlenül antiszemita kijelentéseit nem 2010-ben, hanem 1-2 éve tette meg, amikor a pártja már Soros Györggyel volt szolidáris, és Gyurcsánnyal fotózkodott, nos ekkor jött elő belőle az őszinte, leplezetlen, mélyről jövő, zsigeri rasszista. Innentől kezdve viszont ez sajnos az egész ellenzéki összefogás végtelen romlottságát és elvtelenségét mutatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában