A hétvége legjobb képei

2020.09.28. 18:00

Népművészet fesztivál, honvédverseny, bükki Hegyi Maraton

Ez a hétvége sem telt el események nélkül. A fotósaink ismét fantasztikus képeket készítettek.

Zöldi Anikó

XVI. Virágzó Népművészet fesztivál Diósgyőrben

Fotó: Vajda János

Szombaton reggel esett az eső, így nehéz, sáros pályán kellett versenyezniük a 28. Bükki Hegyi Maraton – Kisgyörgy Ádám Emlékverseny résztvevőinek. A nevezők választhattak minimaraton, kismaraton, félmaraton és maraton közül, de négyfős csapatok váltóban is teljesíthették ez utóbbi távot. Az eseményen részt vett a legendás megyei hosszútávfutó, Bogár János is, az 56 esztendős atléta az abszolút 3. helyet szerezte meg.

Történelmi előadás és a Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend drámajátéka idézte fel szombaton a Diósgyőri várban azt a 639 évvel ezelőtti nemesi lakomát, amellyel a turini békekötést ünnepelték. A Lovagterem asztala roskadozott a gyümölcsöktől, a friss kenyérrel, sültekkel és áfonyaszósszal gazdagon megrakott tálaktól, maga a ceremónia pedig a korabeli protokoll és etikett szerint zajlott.

A környék borait is népszerűsítő rendezvényt tartottak a hétvégén Alacskán. A pincelátogatás lehetőséget adott rá, hogy az érdeklődők meggyőződhessenek az itteni borkultúra minőségéről. Sok szórakoztató programot is szerveztek a vasárnap estig tartó, falunappal egybekötött rendezvényen. A fellépők között a hazai szórakoztatóipar népszerű előadói gondoskodtak a jókedvről. A képen: Újlaki Zsolt, Kacsúr József és Boczki Mariann.

Szombaton mi is kilátogattunk a rendezvényre, ahol a gyermekeket éppen a Csodamalom Bábszínház előadása szórakoztatta. Az udvaron számtalan alkotóval találkoztunk, köztük Pap Jánosnéval, aki többedmagával a Matyó Népművészeti Egyesületet képviselte, és éppen horgolt.

Ne maradjatok le a hétvége legjobb képeiről!

A hétvége leglátványosabb képei itt tekinthetőek meg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában