Együtt könnyebb

2020.09.14. 09:00

Ne egyedül, hanem együtt tegyük a dolgunkat

A Református Szalon küldetése, hogy teret adjon az egyházi és világi személyek közötti eszmecserének.

Novák Krisztina

Fotó: Bujdos Tibor

A Borsod-Gömöri Református Egyházmegye lelkészértekezletét követően Miskolcon, a megyeháza dísztermében tartották a Református Szalon Egyesület szeretetvendégségét. „Nincs igaz ember egy sem, nincsen aki értse, nincsen aki keresse Istent” (Pál levele a rómaiakhoz) – ezzel az idézettel kezdte köszöntőjét Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a Szalon háziasszonya.

„Tegyük a dolgunk”

– Sokan tapasztaljuk világi és egyházi vezetők, valamint azok, akik a mindennapi életüket élik, hogy nincs igaz ember – mondta Csöbör Katalin. – Tisztességes, becsületes keresztény emberek vagyunk, és tesszük a dolgunk. Építeni és szépíteni akarjuk a közösségünk, mindent megteszünk miközben rengeteg provokációval, irigykedéssel, gyűlölettel és konfliktussal találkozunk. Arra biztatnék mindenkit, hogy próbáljon ezen felülemelkedni. Tegyük a dolgunk és tegyük, amit

a Jóisten ránk bízott.

Kiemelte, hogy maga a Református Szalon is azért jött létre, hogy ezt a küzdelmet ne egyedül és magányosan vívják, hanem összekapaszkodva, együtt. Minden jelenlévőt arra kért, hogy próbáljanak meg egy kicsit kilépni a saját gyülekezetükből. A világiak, valamint egyháziak hallgassák meg egymást, cseréljék ki az információkat és a tapasztalatokat, továbbá próbáljanak segíteni a testvéreiken.

– Bízom benne, hogy ez az alkalom is olyan gyümölcsöző lesz, mint a korábbi, és tudjuk folytatni azt, amit elkezdtünk 2010-ben – folytatta az országgyűlési képviselő. – Szerencsére olyan patrónusom van, mint Balog Zoltán református lelkész, volt országgyűlési képviselő és államtitkár.

Akitől mindent kaptunk

A rendezvényen Csöbör Katalin külön köszöntötte Demeter Zoltán országgyűlési képviselőt, aki szintén református lelkész, majd felkérte Pásztor Dániel főtisztelendő urat, hogy szóljon néhány szót.

– Köszönöm a kezdeményezést, amit rendkívül jónak tartok – mondta az asztali áldás előtt Pásztor Dániel. – Nagyon kevés az olyan alkalom, amikor egyházi és világi személyek együtt és közösen tudnak gondolkodni, és egymás személyét, illetve gondolatait is jobban megismerni. Az a küldetésünk, feladatunk és hitvallásunk, hogy egész életünkkel, szolgálatunkkal, ki-ki a maga helyén áldja, dicsőítse és magasztalja a kegyelmes Istent, akitől mindent kaptunk, és akié minden dicsőség.

(A borítóképen: Demeter Zoltán, Csöbör Katalin és Pásztor Dániel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában