átadás

2020.09.13. 15:30

Modern épületben korszerű eszközökkel

A meglévő onkosebészeti épület és a belgyógyászati épületek közötti új részbe költöztek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelései az idei év elején.

Novák Krisztina

Fotó: Ádám János

A zöldmezős beruházás építése és kivitelezése az ütemtervnek megfelelően fejeződött be, az átadást pedig 2021. március elejére tervezte az egészségügyi intézmény. A világméretű pandémia azonban közbeszólt, így az ünnepélyes átadóra csütörtökön került sor.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy ez az esztendő megtanított bennünket arra, hogy mennyire fontos az egészségünk, annak megóvása és az is, hogy mások egészségét is megóvjuk.

Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke gratulációjában elmondta, mennyire fontos, hogy abban az esetben, ha szakellátásra van szükségünk, ilyen korszerű szakrendelő álljon az orvosok rendelkezésére.

A kivitelező céget képviselő Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosától megtudtuk, hogy a Puskás Péter tervei alapján készült épületben a legkorszerűbb fejlesztéseket alkalmazták, amelyek már valóban alkalmasak a napjaink követelményeinek megfelelő gyógyításra.

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója házigazdaként elmondta, hogy többek között azért is fontos ez a fejlesztés, mert a kórházon belül ez az egyik leglátogatottabb szervezeti egység.

Óriási lehetőség

– A beruházás óriási lehetőség arra, hogy a XXI. század elvárásainak megfelelően tudjunk modern gasztroenterológiai beavatkozásokat és vizsgálatokat végezni – nyilatkozta dr. Lombay Béla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház II.-es belgyógyászati osztály gasztroenterológiájának osztályvezető főorvosa. – A párhuzamos fejlesztéseknek köszönhetően nem pusztán a környezet, de az eszközök is megújultak, és olyan modern eszközökkel tudjuk megvizsgálni a betegeket, ami magas fokú diagnosztikát és jó találati lehetőséget biztosít számunkra. A fő profil az endoszkópia, tehát a testüregi kamerás vizsgálatok.

(A borítóképen: A tájékoztató résztvevői bejárták az új épületet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában