tanévkezdés

2020.09.01. 19:30

Kibővült iskolában kezdik a tanévet

Átfogó fejlesztések történtek az Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskolában.

Detzky Anna

balról: dr. Szatmáry-Antal Tamás az Aba Sámuel szakképzõ iskola igazgatója, Mikola Gergely Encs polgármestere, Rubi Zsoltné a Szerencsi Szakképzési Centrum kancellárja és a kivitelezõ cég képviseletében Paul József

Fotó: Bujdos Tibor

Új épületszárnyat adtak át szeptember 1-jén a Szerencsi Szakképzési Centrum Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskolájának tanévnyitó ünnepségén. A 2019. július 1. óta megvalósult fejlesztés eredményeképpen informatikai szaktantermeket, az új épületszárnyban tanári szobát, iskolai tanműhelyet, oktató termet és mellékhelyiségeket, illetve udvari sportpályákat adtak át, amelyekhez konditerem és klubhelyiség is kapcsolódik.

A pedagógusok új laptopokat és számítástechnikai eszközöket, a diákok a tantermekbe vadonatúj székeket, padokat és bútort kaptak. A mintegy 50 millió forintos fejlesztést majdnem teljes egészében a fenntartó Szerencsi Szakképzési Centrum költségvetési támogatása fedezte. A fejlesztések maradék 5 százaléka az iskolai alapítvány és a gyakorlati képzőhelyek adományaiból gyűlt össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában