adományátadás

2020.09.16. 10:00

Inhalációs készülék a kis betegeknek

A cél a veleszületett súlyos betegségben szenvedő gyermekek korszerű antibiotikumos kezelésének elősegítése.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Kozma István

A B.-A.-Z. megyei központi kórház Gyermek­egészségügyi Központját számos cég, nagyvállalat, intézmény, szervezet és magánszemély is kiemelten támogatja. Ezúttal speciális inhalációs antibiotikumos kezelések alkalmazására szolgáló eszközöket szereztek be. Az átadást – a járványhelyzetre tekintettel – szigorú szabályok között, szabadtéren, a GYEK bejárata előtt tartották meg. A világméretű pandémia miatt aktuális berendezésre volt szükség, melyet egy magánszemély és az ELMŰ-ÉMÁSZ által hirdetett pályázaton nyert összeg segítségével tudtak megvásárolni.

Dr. Sólyom Enikő kandidátus, főorvos karolta fel a szándékot: „Az ELMŰ-ÉMÁSZ segít” elnevezésű felhívásukra nyújtottak be pályázatot a Covid–19-járvány során nagy fenyegetettségű cisztás fibrózis nevű, veleszületett súlyos tüdőfibrózisra hajlamosító betegségben szenvedő gyermekek korszerű antibiotikumos kezelésének elősegítésére.

A speciális inhalációs kezelések alkalmazására szolgáló eszköz elsősorban a két érintett kórházi osztályon, a Csecsemő és Gyermek Belgyógyászati, illetve a Gyermekrehabilitációs osztályon segíti a kis betegek gyógyulását. A projekt célja a jelenleg használható antibiotikumokkal már nem gyógyítható tüdőfertőzés megszüntetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában