jótékonyság

2020.09.18. 07:00

Hajrá, Zsombi, hajrá, Diósgyőr!

A diósgyőri szurkolók is azt szeretnék, ha Zsombi minél előbb megkaphatná a drága gyógyszert.

Hegyi Erika

Fotó: Olvasónktól

Egyre többen szeretnének segíteni Zsombinak, a Kazincbarcikán élő SMA-s, azaz gerinceredetű izomsorvadásban szenvedő kisfiúnak, akiről hosszan írtunk. A 10 hónapos kisfiú története a DVTK szurkolóit is meghatotta. Az elmúlt héten meglátogatták őt és családját.

Sálat árvereztek

Burinda-Szűcs Szabina, Zsombi édesanyja az Észak-Magyarországnak elmondta, a szurkolók képviselői nagyon kedvesek voltak, Zsombi először csak nagy szemekkel nézte őket, de aztán vidáman mosolygott rájuk. A meglett férfiak is teljesen elérzékenyültek, hiszen addig nem tudták elképzelni, mivel jár, ha egy kisgyermek SMA-ban szenved. A szurkolók felajánlották segítségüket, elindították a „Gyógyulj meg, Zsombi!” jótékonysági akciójukat. A DVTK legutóbbi meccsén elárvereztek egy sálat, melyen megtalálható minden olyan játékos neve, aki valaha DVTK-mezt öltött. Ezenkívül az Aranycsapat élő legendái, valamint az összes jelenlegi játékos és szakvezető saját kezű aláírásával látta el a sálat. A kincset érő nyakbavaló 150 ezer forintért kelt el. A mérkőzésen adakozni is lehetett, több mint egymillió forintot adtak össze a drukkerek, de utalni is lehet, a DSZK (Diósgyőr Szurkolók Közössége) számlájára.

Zsombi édesanyjától megtudtuk, majdnem 40 millió gyűlt össze kisfia gyógykezelésére, de a cél messze: a Zolgensma nevű génterápiás gyógyszer 730 millió forintba kerül. Igazából csak ez javíthatna érdemben Zsombi állapotán.

Szabina elmondta, sokat segít ügyüknek, hogy a különböző médiumok melléjük álltak. Érkeztek felajánlások az ország minden részéből. Nagyon sok telefonhívást kapnak Miskolcról, mert sokan nem utalni szeretnének: készpénzt ajánlanának föl. Az édesanya, mint mondta, beszél majd a megyeszékhely önkormányzatával egy persely kihelyezéséről.

– Nagyon megható és hihetetlen, hogy ilyen sokan szeretnének segíteni. És az is megindító, hogy épp azok adakoznak, akik egyébként nem tehetősek. Egy édesanya

azt mesélte nekem, otthon gyűjtötték a kupakokat, a 6 éves kisfiának pedig elmagyarázta, mi célból. A kisfia az iskolában az első nap előadást tartott Zsombiról – mesélte Szabina.

(A borítóképen: Sokan segítenek, hogy Zsombor esélyt kapjon a gyógyulásra)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában