A hét legjobb képei

2020.09.12. 12:00

Évnyitó az egyetemen, évadnyitó a bábszínházban – a 37. hét legjobb képei

Heti összefoglaló a hét legérdekesebb fotóival. Nézze meg Ön is!

Kardos Katalin

A hétfőn tartott hivatalos tanévnyitó kezdete előtt a csillogó szemű gólyák a szökőkút körül gyűltek össze. Muzsnay Kinga, Seprényi Kitti és Sallai Zsombor szívesen osztották meg az Észak kollégájával a tanévkezdést körülövező érzéseiket.

Szintén hétfőn, az évadnyitó társulati ülésen számolt be Szabó Attila igazgató a várható bábelőadásokról, a rendezvényen a fenntartó önkormányzat részéről Borkuti László Imre kulturális főtanácsnok is jelen volt. Egy látványos vendégjáték, bölcsis- és felnőttdarabok is helyet kapnak majd a színpadon.

Harmincéves a rátkai Német Nemzetiségi Tájház.

Trautson János Lipót Donát birodalmi herceg 1750-ben földműveseket telepített Baden-Württenberg tartományból, a Schwarzwald keleti lankáiról magyarországi birtokára, hogy földjét megműveljék. A rátkai Német Nemzetiségi Tájháznak otthont adó parasztház 1824-ben épült, és 1986-ban vásárolta meg a községi tanács, hogy maradandó emléket állítson a múltnak. Azonban ma már nem csupán kiállítóhely, hanem közösségi színtér is.

Három beruházást is átadtak Bőcsön, ahol átépítették és biztonságosabbá tették a település központjában lévő kesznyéteni elágazást, épült egy kilométer kerékpárút összekötve a korábbi két szakaszt, illetve gyönyörű teret alakítottak ki a Hajdú szobor körül.

Tekintse meg a hét legérdekesebb eseményeit megörökítő képeinket!

 

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában