renoválás

2020.09.12. 15:30

Átadták a felújított, bővített Jókai-iskolát

Megújult, kibővített épületben kezdhették a tanulást idén a jókai­sok.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónk küldte

Befejeződött a 2019. február 5-e óta tartó építkezés a miskolci Jókai Mór Református Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvodában. Az épületet az idei, 20. tanévnyitón adták át.

– Huszonegyedik századi körülmények között fogadhattuk a gyerekeket az új tanévben. Elkészült ugyanis a teljes egészében saját forrásból megvalósult épületbővítés – mondta Vadasné Joó Katalin igazgató. – Sem állami támogatást, sem pályázati segítséget nem tudtunk igénybe venni, ezért önerős beruházás mellett döntöttünk. Egyedüli segítségként a Tiszáninneni Református Egyházkerülettől vettünk fel visszatérítendő hitelt, amiből a forrás egy részét biztosítottuk.

Megszűnt a korábban tapasztalható zsúfoltság az épületben.

– Az új épületrészben nyolc tantermet, kettő testnevelési öltözőt, két viszonylag tágas zsibongót és műhelyet alakítottunk pluszban ki, illetve két olyan kis méretű raktárhelyiséget, ahol irattárat és iskolai eszközöket tudunk áttekinthetően és biztonságos módon elhelyezni. Ezenfelül digitális táblákat, számítógépeket, okoseszközöket, székeket, padokat és tanári asztalokat helyeztünk ki. Eddig gyakran kellett vándorolnunk és olyan helyiségben, például az étteremben is foglalkozásokat tartanunk, ami eredetileg nem ilyen célra készült. Most ezt sikerült kiküszöbölni – tudatta az intézményvezető.

Átmenetileg konténerben

Az iskolában folyamatos a tanulók létszámának növekedése.

– A diákok létszáma pillanatnyilag 460 és 470 fő között mozog, és három új kollégával is bővült a tantestületünk. A 21 tanulócsoport és a kéttannyelvűség miatt jöttek az új kollégák, illetve azért, hogy a 7., 8. osztályban a matematikát és a magyart is csoportbontásban taníthassuk. A szülőktől már a kezdet kezdetén is nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk. Fellélegeztek, hogy már nem szükséges tovább használnunk a felújítás idejére felállított, bár modern, de szűkös hat konténer tantermet. Egyébként a 2019/2020-as tanévet ezekben kezdtük, és márciusig használtuk őket. Felsősök, illetve csoportbontásban negyedikesek tanultak benne – ismertette Vadasné Joó Katalin.

(A borítóképen: Az elkészült iskolaépület)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában