Forgalmi változások

2020.08.31. 15:53

Változások a Tour de Hongrie kerékpárverseny ideje alatt a miskolci tömegközlekedésben

Az 1-es autóbuszra váltott egyvonalas bérlet az 1B-sen is érvényes.

Mivel az 1-es autóbusz menetrendjében az aláhúzott járatok Berekalja végállomásra közlekednek, ezért az MVK Zrt. a járatokat viszonylatpárnak minősítette: az 1-es és 1B-s járatokra váltott egyvonalas bérlet mindkét viszonylaton egyformán érvényes.

Forgalmi változások szeptember 1-jén és 2-án.

A Tour de Hongrie kerékpárverseny ideje alatti forgalmi változások szeptember 1-jén a 7-es autóbusz közlekedését, szeptember 2-án pedig a villamosközlekedés mellett az 1; 1B; 5; 6; 9; 15; 16; 19; 21; 101B; 29; 54; 68; ZOO autóbuszvonalain közlekedő járatok menetidejét érintik. Köszönjük türelmüket és megértésüket!

Szeptember 1.

13:30 körül lezárják az Arnóti utat a körforgalomnál, amíg a kerékpáros mezőny Sárospatak felől Arnóton keresztül Kazincbarcika irányába halad. A lezárás miatt a forgalom Felsőzsolca irányába várhatóan megnövekszik, ezért a 7-es autóbuszok menetideje is megnövekedhet.

Szeptember 2.

08:00-14:00: a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny miatt szeptember 2-án, szerdán lezárják a Szemere úti kereszteződéstől kezdődően az Uitz Béla – Kálvin János utca párhuzamos, négy sávos szakaszát, egészen a Petőfi utca 1-3-ig.

11:00-14:00: a kerékpárverseny Miskolc belvárosában 11 órakor egy ünnepélyes „díszrajttal” indul. A rajtfelvonulás útvonala idején a mezőny elhaladásáig a rendőrség az érintett utcákat lezárja. Lezárások lesznek a Petőfi utca – Kiss Ernő utca – Vasgyári út – Újgyőri főtér – Andrássy út – Kiss tábornok út – Hegyalja utca – Vadas Jenő utca – Egri országút útvonalon.

Terelt útvonalon közlekedő 21-es és 101B-s autóbuszok

08:00-14:00 között a 21-es és 101B-s autóbuszok terelt útvonalon közlekednek:

A 21-es a Kandó Kálmán utca, a 101B-s a Berekalja irányába nem érintik az Erzsébet tér megállót, helyette a Szemere-kert megállóhelyen állnak meg.

A 21-es autóbusz a Tiszai pályaudvar irányába, a 101B-s autóbusz a Szondi György utca irányába nem érinti a Nagyváthy utca, Teleki utca, Erzsébet tér megállóhelyet, ezek helyett (az Avas kilátó irányába közlekedő 34-es autóbusz útvonalán) a Vologda városrész, Dózsa György utca, Petőfi tér, Hősök tere, Villanyrendőr megállóhely következik, a megállóhelyeik és útvonaluk a Szemere utcától változatlanok.

Villamosközlekedés

Szeptember 2-án amíg a kerékpárverseny áthalad az Újgyőri főtéren, a villamosforgalom néhány percre leáll.

Ingyenes közösségi közlekedés

Veres Pál polgármester – figyelemmel kísérve az útlezárásokat és az autókkal közlekedők nehézségeit – azt a döntést hozta, hogy szeptember 2-án egész nap díjmentes lesz a közösségi közlekedés az MVK Zrt. valamennyi járatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában