tapolcai élményfürdő

2020.08.30. 09:00

Válságkezelő befektetés

Exkluzív képriport készítésére kapott lehetőséget az Észak az új tapolcai élményfürdő építkezésén.

Forrás: ÉM

Közeledik a fejlesztés záró szakasza, hiszen december végére készen kell állnia a fürdőnek, hogy fogadni tudja a pihenni vágyó miskolciakat és turistákat.

A képriport kapcsán a fejlesztés gazdaságpolitikai jelentőségéről kérdeztük Kiss Jánost, aki miniszterelnöki biztosként felügyeli a projektet.

– A tapolcai élményfürdő fejlesztése rendkívüli súllyal esik latba Miskolc gazdasági életében. A projekt egy tizenhárommilliárd forint értékű turisztikai beruházás, a forrást teljes egészében a magyar kormány biztosítja – fogalmazott a miniszterelnöki biztos.

Hangsúlyozta: a koronavírus-járvány szerencsére nem érintette hátrányosan a munkálatokat, a közelmúltban a bokrétaavató ünnepséget is megtartották. A fürdőzők hamarosan igénybe vehetik Magyarország első olyan csúszdáját, amelyen virtuális szemüvegben lehet lecsúszni. Rövidesen a szabad ég alatt fürödhetnek a nagymedencéhez kapcsolódó téliesített külső medencében.

– De ezt a beruházást nem csak azon az alapon kell vizsgálnunk, hogy milyen wellnessélményeket nyújt, és nem is csak azon az alapon, hogy önmagában képes megduplázni város idegenforgalmi adatait, és így jóval nagyobb bevételhez juttatni a helyi turisztikai vállalkozásokat. Ezt a beruházást azon az alapon vizsgálnám, hogy ma ez a megyeszékhely legnagyobb futó fejlesztése, és a jelenlegi világpiaci helyzetben és város gazdasági helyzetét is figyelembe véve ilyen minőségében a válságkezelés egyik legjobb eszköze – emelte ki Kiss János.

Hozzátette: a gazdasági válságok története azt mutatja, hogy a válságból való kitörést sosem a megszorítások, hanem mindig a gazdaságfejlesztés biztosította.

– A magyar kormány is ennek a szemléletnek a talaján áll. Éppen ezért egy versenyképességre törekvő településnek minden fejlesztést meg kell ragadnia, és egy befektetést, legyen az önkormányzati, állami vagy magán, minden településszervezési eszközzel, például a megfelelő lakossági tájékoztatással is támogatnia kell. Tapolcán szerencsére ezzel nem volt gond, a beruházás pozitív véleménykörnyezetben és pozitív várakozások közepette halad előre – mondta Kiss János. – Miskolcnak az az érdeke, hogy a további fejlesztéseket is szívesen fogadja, a beruházókat szívesen lássa, az esetleges beruházási nehézségeket kezelje. Remélem, Miskolc gazdaságpolitikai szemlélete ebbe az irányba fog mutatni a jövőben is, ha így lesz, akkor könnyebb lesz kilábalni a válságból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában