Bekecs

2020.08.12. 09:30

Újdonságokkal várják a kicsiket

Felfrissült az óvoda arculata, valamint a belső terek és új bölcsőde is épült Bekecsen.

Novák Krisztina

20200805 Bekecs fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Szerencseni járás. Az óvoda mellett épülő bölcsődét mutatja Dr. Bodnár István polgármester.

Fotó: Ádám János

A község óvodája folyamatosan várja a gyermekeket, de már szükség volt egy kis modernizálásra. Bekecs egyik legcsendesebb részén, a református templom mögött található a helyi óvoda, amit az önkormányzat nemrégiben újított fel. A külső homlokzatot hangulatos, magyar népmesei motívum díszíti.

Teljes felújítás

– Kihasználtuk a koronavírus miatti kényszerű bezárást, így a tervezettnél hamarabb elkezdhettük a felújítást, amivel időben elkészültünk – tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Bodnár László, Bekecs polgármestere. – Elsőnek a csoportszobák padlózatát cserélték ki, majd a három vizesblokkot – ami a kisgyermekeket szolgálja – újítottuk fel teljes mértékben, a szaniterektől kezdve a padlózaton keresztül a világításig, minden tekintetben. Ezen kívül kifestettük a belső helyiségeket is és egy szerényebb eszközbeszerzésről is beszélhetünk.

Az udvaron két nagyméretű ütéscsillapító felületet alakítottak ki, amelyhez új játékok is érkeztek a gyerekek részére. Az egyikre egy többfunkciójú hintaágy is került, mellé pedig egy játszó- illetve mászóház. Ennek köszönhetően a kicsik nem csak gondtalanul, de biztonságosan is tölthetik majd vidám perceiket a szabadban. Ezen kívül még öt gyönyörű babaházzal és a hozzájuk illő padokkal is bővült az udvar. Mindezek a községünk által elnyert Magyar Falu pályázatoknak köszönhetően valósultak meg.

Telekbővítés is lesz

Amikor beléptünk a bölcsődébe, javában zajlott az élet, mert a belső munkálatok már befejeződtek, így az építőmunkások helyett a szorgos takarítószemélyzet vette át a terepet. Mindennek „új illata” volt, a játékok és a babaágyak becsomagolva várták, hogy végleges helyükre kerüljenek. A központi nagy terület pedig, egy beépített paravánnal, pillanatok alatt praktikusan elválasztható két külön teremmé.

– Szeptemberben lesz két éve, változás állt be az óvodák és bölcsődék működésében – tudtuk meg dr. Bodnár Lászlótól. – A településen viszont igény és szükség volt arra, hogy a gyermekeknek a legkisebb kortól biztosíthassuk a lehetőséget, hogy minőségi oktatásban és nevelésben részesüljenek Ennek köszönhető, hogy az óvoda mellett, ugyanazon a telken, egymástól védőkerítéssel elválasztva épült fel az új, két csoportos, huszonnégy férőhelyes bölcsőde.

Az épület előtt még folyamatban van egy telekbővítés és ahogy megkapják az engedélyeket, ezen a területen alakítják majd ki a bölcsődés korú gyermekek játszóterét homokozóval, csúszdával és babaházzal.

(A borítóképen: Dr. Bodnár László a teljesen új bölcsődében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában