jótékonyság

2020.08.15. 14:00

Hazavihették végre szülei a kis Arabellát

Sokan segítettek Sándoréknak, egyenesbe jött az életük.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk

Az emberek nagylelkűségének köszönhetően jóra fordult az Abaújkérben élő Szabó Sándor és családjának sorsa. Lerobbant vályogházukból átköltözhettek a majdnem teljesen felújított önkormányzati lakásba, és végre hazavihették koraszülött kislányukat, Arabellát.

Nemrég írtunk arról, hogy a mélyszegénységben élő szülők nem vihették haza második gyermeküket a kórházból, aki mindössze 900 grammal született, mert rendkívül rosszak voltak a lakhatási körülményeik. Azonban Gombos Zsoltné, az abaújkéri óvoda vezetője, a Szeress Engem Óvodás Gyermekekért Egyesület elnöke összefogást hirdetett, így a család problémája mára majdnem teljesen megoldódott. Sok felajánlást kaptak, a miskolci Zsófi – ReményVár Egyesület egy kombinált hűtőgéppel, íróasztallal, pelenkával, babaholmikkal, tartós élelmiszerrel, a nagyobb kislányra való ruhákkal, játékokkal, tanszerekkel, íróasztallal és egyéb hasznos holmival lepte meg a családot. A 8 éves Beatrix rettenetesen boldog volt, amikor a kocsiból előkerült a gyönyörű rózsaszín kerékpár is, amit neki hoztak az egyesület tagjai.

A család lakhatási gondja úgy oldódott meg, hogy Abaújkér polgármestere, Szabó Gábor biztosított Sándoréknak egy önkormányzati lakást, melynek már csak a konyháját kellene rendbe hozni. Gombos Zsoltné az Északnak jelezte: a konyha felújításához mindenképpen szükség lenne egy szakemberre, aki ért a kőműves- és a festőszakmához is. Ez azért lenne fontos, hogy az édesanya megfelelő higiénés körülmények között tudjon főzni. Nagy szükség lenne még egy kályhára, hogy télen jó meleg legyen a lakásban, sorolta az óvodavezető, aki a segíteni akaró emberek hívását a 06-70/618-0505-ös telefonszámon várja.

(A borítóképen: Beatrix nagyon örült az ajándékoknak)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában