nyugdíjasklub

2020.08.23. 15:30

Az ároktőiek bepótolják az elmaradt alkalmakat

Az egyetlen aktív civil szerveződés, ami Ároktőn működik, az az Ároktői Délibáb Nyugdíjas Klub a tagok véleménye szerint.

Detzky Anna

Forrás: Olvasónk

Pont klubnapot tartottak és ünnepeltek, amikor megkerestük őket.

Kártya, hímzés, játék

– Önkéntes alapon alakult meg a közel harmincfős koedukált közösségünk 2006-ban, és azóta minden hónap utolsó keddjén klubnapokat tartunk – mondta Sallainé Hímer Eleonóra klubvezető, aki egy éve Gaál Tibornétól vette át a feladatot. – Az utóbbi időben a járványhelyzet miatt ritkán tudtunk összejönni.

A mostani alkalmat pluszban iktattuk be, hogy köszöntsük az elmaradt névnaposokat. Az idősek nappali otthonában kapott helyiségünkben erre máskor is lehetőség nyílik. Sokszor kártyázunk, hímzünk vagy rejtvényt fejtünk együtt. Az egyik tagunk a harisnyavirágdísz-készítés specialistája, amit azóta mi is megtanultunk tőle.

Szívesen szerepelnek

Az önfenntartó klub a település rendezvényein rendszeresen fellép.

– Mindannyiunk számára sokat jelent, hogy tartozunk egy közösséghez a családon kívül, annak ellenére, hogy már nem dolgozunk. A klubon belül tevékenykedik énekkar, tánckar és színjátszócsoport. Helybéli és környékbeli felkéréseknek is szívesen eleget teszünk, és szavalóversenyt is szoktunk szervezni. Sajnos a koronavírus miatt idén több rendezvény között a falunap is elmaradt. Egyébként minden évben megfordulunk a megyei nyugdíjas Ki mit tud?-on és a Dél-borsodi Idősügyi Tanács által szervezett Szépkorúak Dalos Találkozóján Mezőcsáton – számolt be a klubvezető.

(A borítóképen: Színjátszó-találkozón Tiszatarjánban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában