szökőkút

2020.07.02. 12:30

Újra beindultak a szökőkutak

A nyári menetrend szerint helyezték ismét üzembe a Miskolcon található szökőkutakat.

Apagyi Beáta

Fotó: Ádám János

Mivel a napokban – az esőzések mellett – jelentősen megnövekedett a nappali hőmérséklet, az emberek szívesen ücsörögnek a beüzemelt szökőkutak peremén,

a tömegközlekedési eszközökre várva.

10 működő

Miskolcon összesen 10 működő szökőkút van: a belvárosban a Centrumnál, a Hősök terén, a Szinva teraszon, az Erzsébet téren és a Népkertben, ezenkívül az Újgyőri főtéri Toboz, valamint az Otthon étterem, a sportcsarnok előtti, a Petőfi téri és az Árpád úti.

A szökőkutak meghatározott program szerint üzemelnek, egészen nyár végéig, 11 és 21 óra között. Az önkormányzat megrendelése alapján vannak olyan szökőkutak a városban, amelyek a hét minden napján üzemelnek, de vannak olyanok is, amelyeket csak a hétvégére kapcsolnak be. A menetrendtől természetesen lehet eltérés, abban az esetben, ha hőségriadót jósolnak a meteorológusok, vagy épp ha valamilyen rendezvényt tartanak az üzemelő szökőkút közelében. Az előbb említett esetekben biztos, hogy éri változás a város szökőkútjainak működését is – közölte az Észak-Magyarországgal a város önkormányzatának sajtóosztálya.

(A borítóképen: Működik az Erzsébet téri szökőkút is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában