figyelem felhívás

2020.07.20. 12:30

Nem véletlen a sebességkorlátozás

Életek múlhatnak rajta, hogy figyelembe vesszük-e a táblákat.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: youtube.com

Az új, „Nem véletlen” című közlekedésbiztonsági kampányában elgondolkodtató posztokkal hívja fel a figyelmet hivatalos Instagram-oldalán a Magyar Közút arra, hogy mennyire fontos figyelembe venni és be is tartani az utakon és a munkaterületek környezetében elhelyezett fix és ideiglenes sebességkorlátozásokat. Sokan gondolhatják, hogy nem indokolt egyes helyeken a lassítás. Azonban elég egy apró figyelmetlenség, és könnyen megtörténhet a baj, ami nemcsak az úton dolgozókat, hanem az autóban ülőket is veszélybe sodorhatja. Ezért hangsúlyozzák a szakemberek: a sebességkorlátozások betartása segít elkerülni a baleseteket.

A társaság az utóbbi időben két videófelvételt is közzétett, melyeken jól látszik, hogy a közlekedők nem tartották be a sebességkorlátozást, és ez balesethez vezetett.

Az egyiken egy gépkocsi a belső sávban haladt nagy sebességgel, és csak az utolsó pillanatban vette észre a munkaterületet és az ott dolgozókat védő speciális teherautót, ezért belecsapódott.

Egy másik pedig egy főúton történt: váltakozó forgalomirányítás mellett egy autó behajtott a kaszálók munkaterületére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában