gasztrotalálkozó

2020.07.04. 17:30

Minőségben toplistás gasztrotalálkozó

A minőség lett az a hívószó, ami egyesíti az igényes éttermek kedvelőit.

Bájer Máté

Fotó: Kozma István

Minőségi gasztronómiai eseményt, az Aperitivót rendezték meg péntek este az Anyukám Mondta étterem szárnyai alatt működő Pizza, Kávé, Világbékében.

– Miskolc egyre izgalmasabb hely, hiszen néhány évvel ezelőtt elindult egy pozitív folyamat, aminek még most is az elején vagyunk – mondta a helyi gasztrokultúra kapcsán Dudás Szabolcs, az Anyukám Mondta tulajdonos-séfje.

A mostani program lényege az összefogás. Egy régióban vagyunk a debreceni IKON étteremmel és az egri Macok Bisztróval. Személyes jó barátaink a séfek, így kézenfekvő volt, hogy az egyik Aperitivóra őket is meghívjuk, erősítve a keleti országrészben az összetartást a minőséget képviselő helyek között.

Minőség, trendek

A minőség pedig nem kérdés: mindhárom konyha szerepelt idén a Dining Guide étteremkalauz vidéki toplistáján. Miskolcon pedig egyre nagyobb az igény a „felsőpolcos” gasztronómiára.

– Debreceni barátaim gyakran irigykedve emlegetik Miskolcot, hogy milyen izgalmas tér lett kulináris szempontból. Az Aperitivo is ezt erősíti. Az olaszoknál ez a szó a vacsora előtti eseményt jelöli, amikor az emberek leülnek, beszélgetnek, ellazulnak, majd fogyasztanak egy könnyű étvágygerjesztőt, mielőtt enni kezdenének. Ezt az életérzést szerettük volna megfogni mi is: legyünk együtt!

Dudás Szabolcs szerint 2018 óta az Aperitivo neve összefonódott a jó ételekkel és italokkal.

– Mindig hívunk séfeket, így van mit enni. Hívünk különböző borászatokat, pezsgőpincészeteket, koktélbárokat, így van mit inni. Emellett szól egy kis lounge zene is a hangulat kedvéért. A közeg is megváltozott, egyre jobban keresik a jó helyeket az emberek. Ami tíz évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, az ma egy könnyen kivitelezhető dolog. Miskolc nyitottá vált a minőségre.

(A borítóképen: A keleti országrész legjobbjai kínáltak különleges kulináris élvezeteket pénteken Miskolcon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában