Közlekedés

2020.07.18. 09:00

Megvizsgálják, legyen-e buszjárat a Hideg soron

A felújított, kiszélesített út teljes mértékben alkalmas azbautóbuszközlekedésre.

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

Pár hét és az utolsó simításokat is elvégzik a közel egymilliárd forintból teljesen felújított, kiszélesített és járdával is ellátott Hideg soron. Ráfért már a rekonstrukció erre a forgalmas közeledési vonalra, hiszen nagyon sokan választják ezt a rövidítést, ha a a belváros felől akarják megközelíteni az Avasi lakótelepet.

Az évtizedek óta húzódó felújítást azért is sokan várták, mert a szélesítés révén alkalmassá vált az útszakasz arra, hogy kényelmesen, biztonságosan le és föl közlekedjenek rajta városi autóbuszok...

Április 1-jéig a 38-as autóbusz járt a Hideg soron. Az MVK Zrt. szerint több fórumon elhangzott az útvonal bonyolultsága, megjegyezhetetlensége, illetve a kényelmetlen eljutási lehetőség a város fontos pontjai között. A vonalat rövidített szakaszon ugyan fenntartotta továbbra is az MVK, de a tapasztalatok azt mutatták, hogy 2-3 járaton volt az autóbusz kihasználva, a napközbeni igénybevétel azonban rendkívül alacsony maradt. A vonal ilyen körülmények között gazdaságosan nem üzemeltethető, ezért javasolták a megszüntetését.

Vizsgálják a vonalat

Most újra megkérdeztük az MVK-t szándékaikról. Mint megtudtuk, folyamatban van a vonalhálózat felülvizsgálata, melynek része a Hideg sor igénybevétele a közösségi közlekedésben. Az utazási szokásokat, igényeket mérik fel, ezt követően, a hálózati kapcsolatok újragondolása, racionalizálása fog megtörténni. Ezt a munkát független szakértőkkel is kiegészült munkacsoport végzi a nyár folyamán. A várható intézkedéseket ősszel. illetve jövő év elejétől vezethetik be, addig kérik az utazók türelmét.

(A borítóképen: A buszmegállók megvannak a Hideg soron)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában