kácsi könyvtár

2020.07.21. 12:30

Megszépült, modern lett a kácsi könyvtár

A lakosok negyede beiratkozott a kistelepülés könyvtárába.

Tóth Balázs

Fotó: TB

Megújult belülről a kácsi Lesznai Anna Könyvtár. A bibliotékát az önkormányzat és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár újította föl közösen, s a közelmúltban adták át a közönségnek. Az intézmény új padlót, bútorokat, polcokat, lámpákat, villamos rendszert kapott.

Gácsi Jánosné, Kács polgármester kiemelte, azon dolgoznak, hogy többé, szebbé tegyék otthonukat, öröm, ha javítani tudják a közösségi élet feltételeit. Bár az internet is megnyitotta a kapukat a művelődés előtt, azért mindenkinek hiányzott a könyvek, újságok illata. A cél, hogy élet legyen a könyvtárban, az idősek is társaságban legyenek.

Dr. Prokai Margit, a megyei könyvtár igazgatója megköszönte a segítséget a polgármesternek, s az államnak a támogatást. Mint mondta, eddig több mint hetven kis könyvtár újult meg a megyében. A helyi könyvtáros munkáját dicséri, hogy a falu lakóinak negyede beiratkozott. Egy kis ajándékot is hozott, Szekeres Erzsébet grafikus egy eredeti meseillusztrációját. Kívánta, olvassanak sokat és népesüljön be a könyvtár.

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője szerint a kistelepülés lépett egy kicsit előre, de nagy jelentőségű üzenete van. Ahol már nincs iskola, van közösségi tér, amelyeket meg kell tölteni tartalommal, ez alapvetően az önkormányzatok feladata. Kiemelte, a nyomtatott könyvek ideje nem járt le, hiába van internet, s mindenhol, mindenkinek biztosítani kell a tudás elérését.

Az ünnepségen a kácsi gyerekek verseket szavaltak, énekelt a Hársfavirág Népdalkör, fellépett a Kiss Kata Zenekar.

(A borítóképen: Dr. Prokai Margit, Gácsi Jánosné és Tállai András az átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában