fejlesztés

2020.07.03. 07:00

Kalandpark létesült a Hangonyi-tónál

A nagyközönség a tizennégy részből álló akadálypályát július második felében veheti birtokba.

Marosréti Ervin

Fotó: ME

A Hangonyi-tó eddig is kedvelt helyszíne volt a sporthorgászatnak, valamint a környéken szervezett futóverseny és az egyéb szabadidős programok is egyre több látogatót vonzanak.

A jövőben azonban tovább bővül az aktív kikapcsolódás lehetősége, hiszen az állóvíz hátsó részén jelentős fejlesztés kezdődött el.

Turisztikai fejlesztések

Az István-forrás környékén kalandparkot építettek, pihenőpadokat telepítettek, de szalonnasütők és vizesblokk is várja a sportolni, kikapcsolódni vágyó érdeklődőket.

– Évek óta gondolkodtunk egy komplex turisztikai programon, amely lehetővé teszi, hogy a Hangonyra látogatók több napon keresztül, hasznosan töltsék el

az idejüket – mondta el Varga Szabolcs, a település alpolgármestere. – A kalandpark ennek az egyik, de nagyon fontos szegmense lesz.

Az önkormányzat saját erőből valósította meg, a kivitelezés befejeződött, a tesztüzem pedig elkezdődött. A leendő munkatársak tanulják a pálya kezelését, a nagyközönség számára július közepére, második felére tervezzük a nyitást. Első körben időpontfoglalás után lehet majd jönni a 14 szakaszból álló pályára, bízom benne, hogy minden látogatónak elnyerni a tetszését. Korábban lovakat és hintót is vásároltunk, a jövőben pedig a szálláshelyek bővítésén gondolkodunk, hogy minél többen felfedezzék a gyönyörű környéken fekvő településünket.

(A borítóképen: Tesztüzem zajlik a hangonyi kalandparkban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában