nyaralás

2020.07.14. 07:00

Itthon nyaral a család

A hazai wellness-­szállodák és az apartmanok is kelendőek a családok körében.

Nagy-Hankó Krisztina

20190912 Jász-Nagykun-Szolnok Tisza-tó Fotó: Mészáros János MJ Új Néplap

Forrás: MW

Fotó: Mészáros János

Idén a belföldi nyaralások kerültek előtérbe a járvány miatt.

Mindenki óvatos, nem utaznak külföldre, féltik családtagjaikat, ezért a közeli, megfizethető tengerpartokról is lemondanak inkább.

A kisgyermekes családok preferált üdülőhelyei általában a víz közeli szálláshelyek, a népszerű termálfürdők vagy wellness-szállodák, ahol beltéri és kültéri medence is van.

Pénztárcafüggő, ki mit engedhet meg, de legalább egy pár napos pihenést igyekeznek beiktatni a családok a nyáron. Megyénk fürdőhelyei és a Bükk hegység szépségei mellett kedvelt célpont a Balaton, a Tisza-tó, a Mátra.

Kedvezményes lehetőségek

Érdemes azt is figyelemmel kísérni, hogy milyen kedvezményeket tudnak igénybe venni, mondjuk, ha vonattal vagy busszal utaznak a családok, esetleg belépőjegyek vagy étkezési lehetőségek tekintetében – mondta Bak László, a Miskolci Nagycsaládosok Egyesületének elnöke.

Maga is négy gyermek édesapja, fontos a csemeték véleménye, amikor a nyaralási úti célról döntenek. Korábban Görögország egyik kedvenc helyük volt. Idén azonban más szempontok is meghatározták, hogy merre induljanak. Egyelőre úgy tűnik, sátoroznak vagy falusi turizmust választanak a családdal.

László foglalkozását tekintve egyébként tanár, és idén nyáron már táboroztatott is iskolásokat. A barlangfürdőben tett látogatás is része volt a programnak, minden ajánlott óvintézkedést betartva.

A belépéskor hőmérőzés volt, a medence vizének klórtartalma pedig biztosítja a fertőtlenítést.

Figyelmesen nyaraláskor is

– A magyar turizmusnak és a gazdaságnak most akkor tesszük a legjobbat, ha itthon üdülünk – hangsúlyozta. Olyan apartmanokat, kisebb szálláshelyeket is választhatunk, amiknek az elmúlt hónapokban csökkent a forgalma a koronavírus miatt, így ezzel is támogatjuk őket. Mivel a külföldi turisták elmaradtak, ezért csak a hazai nyaralókra számíthatnak.

A vízpartokon, strandokon biztosan találunk olyan helyet, ahol távol tudjuk tartani magunkat másoktól, mert erre még mindig érdemes odafigyelni – vélekedett

az egyesület elnöke.

A Tisza-tónál

Még nem voltak a kicsikkel a tengerparton, horvátországi nyaralást terveztek, de erről már tavasszal letettek a járvány miatt – mondta Kis Adrienn. Három gyermeket nevelnek férjével, mindhárom lurkó imádja a vizet, ezért olyan hazai nyaralóhelyet kerestek, ahol van vízpart. Tavaly a Balatonon üdültek, ezért most máshová szerettek volna menni. Így esett a választás Abádszalókra. Sok évvel ezelőtt jártak ott, amikor még csak egy gyermekük volt. Úgy tudja, azóta megújult a strand. Sikerült kedvező áron apartmant is találni, úgyhogy most már az egész család nagyon várja a néhány napos augusztusi nyaralást. A budapesti vagy a nyíregyházi állatkert is szóba jött programként, mert a víz mellett a másik nagy „szerelem” az állatok – tette hozzá a miskolci édesanya.

(A borítóképen: A Tisza-tó is kedvelt úti céljuk a nyaralóknak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában