fogathajtó verseny

2020.07.28. 15:30

Hat megyéből jöttek hajtók

Taroltak a jászárokszállásiak a mezőkeresztesi fogathajtó versenyen.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Tizedik alkalommal rendezték meg a Jakab Miklós Fogathajtó Versenyt Mezőkeresztesen. Az önkormányzat és a Lovas Barátok Civil Szervezete Mezőkeresztes invitálására százak mentek ki a délelőtti és délutáni akadályhajtásra a lovas pályára, ahol negyven hajtó mérte össze tudását. A versenyen C, illetve D kategóriában rendeztek futamokat egyes és kettes fogatok számára, a borsodi és hevesi hajtókon kívül érkeztek versenyzők a Hajdúságból, Pest megyéből, Szabolcsból, a Jászságból és Tiszaföldvárról is.

Az egyes fogatok C kategóriás versenyét a jászárokszállási Bozsikné Pethes Ivett (Vámosgyörki SE) nyerte, míg a ketteseknél ugyanebben a kategóriában az egyedüli hibátlant hajtó Pazurik István (Fülöpi HLE) győzött. A D kategóriás mezőnyben a jászárokszállásiak vitték el az aranyérmeket, a kettes fogatok versenyét összevetés után nyerte Nagy András, míg a póni egyeseknél Mészáros Kata, a ketteseknél Kis Márk győzött.

(A borítóképen: Látványos küzdelmet hozott a verseny)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában