emberölés

2020.07.24. 20:00

Életfogytig börtön, mert halálra verte élettársát

A megyei főügyészség minősített emberölés miatt vádat emelt egy 49 éves férfi ellen.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádlott és a nő korábban házastársak voltak, három gyermekük született, majd elváltak. 2019. év februárjától a nő újból együtt élt a vádlottal Kazincbarcika külterületén egy hétvégi házban.

Mindketten italozó életmódot folytattak, ennek okán rendszeresen összevesztek, verekedtek egymással. A vádlott féltékeny volt a nőre, mivel többször napokon keresztül nem ment haza, és más férfiakkal létesített szexuális kapcsolatot.

2019 májusában a nő több helyen is alkoholt fogyasztott, lerészegedett, miközben a vádlottal többször is találkoztak, minden alkalommal vitatkozni kezdtek, de tettlegességre még nem került sor.

Délután lakóhelyükön ismételten összevesztek, a vádlott felelősségre vonta a nőt az ittassága miatt, illetőleg számon kérte, hogy hol volt három napig, mire a sértett beismerte, hogy más férfinál volt. A vádlott erre kézzel, illetőleg seprűnyéllel többször megütötte a sértettet fején, hátán, végtagjain számos zúzódásos és bevérzéses sérülést okozva. Az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelemmel járt bántalmazások eredményeként a nő a helyszínen elhalálozott.

Az ügyészség a más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában