kábítószer-kereskedelem

2020.07.04. 19:30

Drogfogyasztói hálózatot épített

A korábbi, bűnözői hálózatok felszámolása után további terjesztők akadnak horogra.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A Miskolci Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy 34 éves férfi letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint már huzamosabb ideje kábítószerekkel kereskedett Miskolcon és a környező településeken.

A férfi 2019-től társaival több alkalommal, kereskedelmi célzattal, anyagi haszonszerzés érdekében amfetaminokat és marihuánát szerzett meg egy, az ügyben szintén gyanúsítottként szereplő személytől, akitől a nyomozás során nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le. A férfi Miskolcon és a környező településeken építette ki a fogyasztói hálózatát. A nyomozó hatóság a férfit bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként. A bűncselekmény 5–10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a büntetett előéletű, legális jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért elrendelte a férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában